De volle maan van 22 juni 2024 legt de focus op stabiliteit en veiligheid

De volle maan van 22 juni 2024 legt de focus op stabiliteit en veiligheid De volle maan van 22 juni 2024 legt de focus op stabiliteit en veiligheid De volle maan van 22 juni 2024 legt de focus op stabiliteit en veiligheid

Op 22 juni 2024 om 3:07 uur is het volle maan in Steenbok. Recht daartegenover staat de zon in het teken Kreeft. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dat kan je wat moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook nog eigen uitwerkingen met zich mee.

En deze volle maan is extra bijzonder, want hierna volgt er weer een volle maan in Steenbok (op 21 juli). Dit is wat het voor jou betekent.

Volle maan juni 2024

Een volle maan in Steenbok legt de focus op de toekomst. Dit is niet het moment om achterover te leunen, maar juist om te kijken naar wat je wil bereiken. Dat komt voort uit de behoefte aan zekerheid die Steenbok sterk voelt. Dit teken is altijd bezig met het toewerken naar doelen, om zo uiteindelijk een stabiele, veilige situatie te creëren voor zichzelf. Daarom is de Steenbok zo ambitieus. Dit aardeteken wacht niet tot zaken toevallig goed komen of tot anderen ze oplossen, maar zorgt er zélf voor.

De volle maan die plaatsvindt in juni wordt ook wel ‘aardbeienmaan’ genoemd. Dat is omdat vroeger de aardbeien in deze maand geoogst werden.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Dit maakt dat de dagen rondom de volle maan van 22 juni serieus aanvoelen. Als je normaal impulsief van aard bent, is de kans groot dat je nu beter en langer nadenkt voor je handelt. Je bent geneigd om continu je lange termijn doelen in de gaten te houden.

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2024? Dit overzicht vertelt het je

Steenbok tegenover Kreeft

Hoewel Steenbok en Kreeft (het teken waarin de zon staat) tegenpolen zijn, zijn ze allebei gefocust op zekerheid en veiligheid. Dit uit zich alleen op een andere manier. Steenbok geeft om een goede reputatie en is bereid om hard te werken om die te krijgen. Het is niet gek als de Steenbok veel tijd doorbrengt op de werkvloer of in het (thuis)kantoor. Voor Kreeft is dat anders. Een fijn thuis is voor de Kreeft van levensbelang. Daarbij spelen emoties een belangrijke rol. Kreeft zorgt ervoor dat het thuis veilig aanvoelt en dat iedereen zich comfortabel genoeg voelt om hun emoties te uiten. Voor dit teken is een mooi, strak ingericht huis minder belangrijk; het is belangrijker dat het aanvoelt als een thuis waar iedereen op z’n gemak is.

Omdat de volle maan van juli ook in Steenbok staat, ligt de focus extra lang op de thema’s die bij dit teken horen. Mochten er projecten zijn die je al lang zou willen afmaken, maar waarvan je het telkens niet voor elkaar krijgt, komt dat einde nu misschien wél in zicht. Ook ligt de focus extra lang op je carrière. Je zou in deze periode belangrijke inzichten kunnen opdoen die met je werk te maken hebben.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert