De volle maan van 25 maart 2024 (met maansverduistering) legt de focus op je relaties

De volle maan van 25 maart 2024 (met maansverduistering) legt de focus op je relaties De volle maan van 25 maart 2024 (met maansverduistering) legt de focus op je relaties De volle maan van 25 maart 2024 (met maansverduistering) legt de focus op je relaties

Op 25 maart 2024 om 8:00 uur is het volle maan in Weegschaal. Recht daartegenover staat de zon in het teken Ram. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dat kan je wat moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook nog eigen uitwerkingen met zich mee. En dat geldt dit keer des te meer, want we krijgen te maken met een (gedeeltelijke) maansverduistering.

Volle maan maart 2024 met maansverduistering

Een maansverduistering geeft een ‘gewone’ volle maan net een beetje extra invloed. Astrologen geven aan dat een maansverduistering de intensiteit rondom deze dagen nog heftiger kan maken, maar dat is niet alles. Zo kunnen er tijdens een maansverduistering bijzondere kansen op je pad komen. Daarentegen kan het ook dat er dingen van je worden weggenomen. Wees alert op dit soort ontwikkelingen, zodat je er vlug naar kunt handelen. In het moment is het niet altijd leuk, maar uiteindelijk dienen deze gebeurtenissen ook hun doel.

De invloed van het teken Weegschaal

De volle maan van 25 maart 2024 staat in het teken Weegschaal. Weegschaal is van het afwegen, het zoeken naar balans. Het liefst zoekt Weegschaal altijd een manier om iedereen tevreden te houden. Dit is een teken van compromissen, luisteren, uitpraten. Soms is dat lastig, dus maakt de Weegschaal het liefst geen beslissing. Dat staat lijnrecht tegenover de besluitvaardige energie van Ram, het teken waar de zon in staat. En waar Weegschaal soms te voorzichtig is, is Ram te impulsief.

Dit legt de nadruk op jezelf versus de ander. Jij versus wij. Ram is erg gefocust op zichzelf. Dit teken doet wat hij wil en wil graag de beste zijn, zelfs als hij daarvoor af en toe een ander teleur moet stellen. Dat doet Ram niet altijd even bewust; af en toe laat dit teken zich te veel leiden door zijn enthousiaste en vurige natuur.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2024? Dit overzicht vertelt het je

De volle maan in de maand maart wordt van oudsher ook wel ‘Wormmaan’ genoemd. Dat komt doordat het in deze tijd van het jaar weer langzaam warmer wordt en de wormen weer uit de grond naar boven komen kruipen.

Focus op je relaties

De focus ligt tijdens de volle maan van 25 maart 2024 ook op het thema relaties. Dat komt door de heersende planeet van het teken Weegschaal, Venus. Venus wordt in de astrologie gezien als de liefdesplaneet en gaat over het harmonieus omgaan met anderen. De energie van Venus is aanwezig als ik-denken plaatsmaakt voor wij-denken. Als je op zoek gaat naar het beste voor iedereen, als je compromissen sluit. De Venus-energie is nodig om relaties aan te gaan. Niet alleen liefdesrelaties, maar ook met vrienden of familie. Venus is altijd op zoek naar dat wat mensen met elkaar gemeen hebben.

Lees ook: Venus en haar invloed op jou – dit moet je erover weten

Zodoende vraagt deze volle maan ons om te zoeken naar een balans tussen het jij en het wij. Als je de afgelopen tijd veel op jezelf hebt gefocust, kan de focus nu verlegd worden naar de ander(en). Ga het gesprek weer aan en zoek de verbinding weer op. Je hoeft niet alles alleen te doen.

Wees je daarnaast bewust van mogelijke, plotselinge veranderingen. Hoewel je op het moment dat deze plaatsvinden misschien niet begrijpt waarom het je overkomt, is het niet nodig om je druk te maken. Deze ontwikkelingen brengen je slechts dichter bij daar waar je moet zijn.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert