Op 8 november 2022 is het volle maan mét maansverduistering

Op 8 november 2022 is het volle maan mét maansverduistering Op 8 november 2022 is het volle maan mét maansverduistering Op 8 november 2022 is het volle maan mét maansverduistering

Op 8 november om 12:01 uur is het volle maan. Dit keer staat de maan in het teken Stier en komt er een maansverduistering. Recht tegenover de maan staat de zon in het teken Schorpioen. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee, en dat geldt al helemaal wanneer er een totale maansverduistering plaatsvindt.

Volle maan november 2022 met maansverduistering

Een maansverduistering geeft een ‘gewone’ volle maan net een beetje extra power. De intensiteit die te voelen is rondom een normale volle maan is dan nog net een tikkeltje heftiger. Zo kunnen er tijdens een zons- of maansverduistering plotselinge veranderingen plaatsvinden. Het kan zijn dat er fantastische kansen op je pad komen of dat er iets van je wordt weggenomen. Wees alert op dit soort ontwikkelingen, zodat je er vlug naar kunt handelen. Hoewel dat af en toe pittig kan zijn, vinden deze gebeurtenissen niet plaats om je tegen te werken. Uiteindelijk dienen ook deze hun doel.

De invloed van het teken Stier

Stier is een aardeteken gekenmerkt door een sterke behoefte aan zekerheid. Living on the edge is niet zo het ding van de Stier; dit teken heeft liever zekerheid, rust, focus en voorspelbaarheid. Een Stier wil zijn zaken goed voor elkaar hebben en is daar meestal ook goed in. De heersende planeet van dit sterrenbeeld is Venus; tijdens deze volle maan zullen de schijnwerpers dan ook gericht zijn op zaken die te maken hebben met deze planeet, zoals liefde, geld en plezier. Gebruik de energie van deze volle maan om goed na te denken over je financiën en relaties. Echter kan het tijdens de volle maan van 8 november 2022 gebeuren dat je ineens begint te twijfelen of je het wel echt zo goed voor elkaar hebt. Angst en onrust kunnen opspelen, maar weet dat dit van tijdelijke aard is.

Lees ook: wat zijn de maanstanden in 2022? Ontdek het hier

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Veiligheid of transformatie

Daaronder verschuilt zich de invloed van het teken Schorpioen, waar de zon zich momenteel in bevindt. Waar de Stier dolgraag blijft bij het bekende, is dat bij de intense Schorpioen wel anders. Dit teken wil de diepte in, het onbekende induiken, de onderste steen bovenhalen. Maar bovenal: transformeren.

Stel jezelf de vraag op welke vlakken jij kunt transformeren, waarbij je extra aandacht besteedt aan de typische Stier-onderwerpen als je financiële situatie en je relaties. Richt je op alle factoren die jou een gevoel van veiligheid en zekerheid opleveren. Hoewel je het misschien liever niet doet, is het belangrijk om diep te gaan. Wees niet bang voor wat je tegenkomt. De Stier houdt emoties soms een beetje op de achtergrond – alles om maar niet te verdwalen in zaken die er niet per se iets toe doen. Maar is dat wel echt zo? Misschien is het goed om uit te zoeken hoe je jouw emoties, afkomstig uit het diepste van jezelf, kunt inzetten om je gevoel van zekerheid te vergroten.

Wil jij je horoscoop wekelijks in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Ritueel voor volle maan
Ritueel voor volle maan