De volle maan van 27 november 2023 kan je extra vermoeid maken

De volle maan van 27 november 2023 kan je extra vermoeid maken De volle maan van 27 november 2023 kan je extra vermoeid maken De volle maan van 27 november 2023 kan je extra vermoeid maken

Op 27 november 2023 om 10:16 uur is het volle maan in het sterrenbeeld Tweelingen. Recht tegenover de maan staat de zon in het teken Boogschutter.

Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee. Dit is wat je moet weten over de volle maan van november 2023.

Volle maan november 2023

De volle maan van 27 november staat in het communicatieve teken Tweelingen. Dat zorgt ervoor dat je hersenen rondom deze volle maan op recordtempo lijken te werken. Je loopt over van de goede ideeën en je kunt ineens dé oplossing vinden voor dingen die al langere tijd in je hoofd sluimerden.

Deze volle maan legt een bijzondere nadruk op het onderwerp communicatie. Zijn er ingewikkelde gesprekken die gevoerd moeten worden? Misverstanden die uit de wereld geholpen moeten worden? De kans is groot dat je nu wel de juiste woorden weet te vinden om dat issue met je familielid, buur, vriend of collega onder woorden te brengen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

De volle maan in de maand november wordt ook wel bevermaan genoemd. Voor de herkomst van deze bijnaam bestaan twee mogelijke verklaringen. De eerste is dat de volle maan in november is vernoemd naar het moment waarop bevers zich klaar gingen maken voor de koude winter door stevige winterdammen te bouwen. De andere mogelijkheid is dat er vroeger in november juist veel bevers werden gevangen. Dit was hét moment om de beesten nog te kunnen vangen voor al het water zou bevriezen. Bevers waren vroeger erg in trek vanwege hun bont.

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Houd wel rekening met de invloed van het teken Boogschutter, waar de zon in staat. Deze invloed kan je wat (te) impulsief maken. Zorg dat je de tijd neemt om na te denken over wat je precies wil zeggen en hoe je dit over wil brengen. Duik niet zomaar in een intens gesprek zonder je voor te bereiden. Zorg daarnaast dat je kalm aan het gesprek begint.

Vermoeiende energie

Daarnaast zou de volle maan op 27 november zomaar kunnen zorgen voor een hoop vermoeidheid. Tweelingen is een teken dat continu op zoek is naar mentale stimulatie. Het is nieuwsgierig, leergierig en dol op sociale gelegenheden. Tel daarbij de avontuurlijke energie van Boogschutter op. Dit teken is allergisch voor sleur en saaiheid. Daarom zoekt Boogschutter enthousiast het avontuur op wanneer hij de kans krijgt. Dat kan de energie rondom de volle maan – waar de invloed van beide tekens goed voelbaar is – nogal vermoeiend maken. Zoek anderen op als je daar behoefte aan hebt en ga op avontuur als je voelt dat dat is wat je wil, maar het hoeft niet. Je terugtrekken, ontspannen en rust pakken is minstens zo belangrijk.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert