De volle maan van 29 september 2023 in Ram legt de focus op je relaties

De volle maan van 29 september 2023 in Ram legt de focus op je relaties De volle maan van 29 september 2023 in Ram legt de focus op je relaties De volle maan van 29 september 2023 in Ram legt de focus op je relaties

Op 29 september om 11:57 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Ram. Recht daartegenover staat de zon in het teken Weegschaal. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens.

Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan september 2023

Ram is het eerste teken van de dierenriem. Het is de firestarter van alle sterrenbeelden. Dit enthousiaste, impulsieve vuurteken denkt niet te lang na voor hij keuzes maakt. Zodra hij zijn zinnen ergens op heeft gezet, gaat hij ervoor. De Ram laat zich dan ook leiden door behoeftes en impulsen. Dat zorgt ervoor dat de Ram meer dan eens vergeet om rekening te houden met anderen. Dit teken is zó bezig met zijn volgende doel te behalen (en dat moet snel én als de allerbeste), dat hij onbedoeld wel eens anderen kwetst.

De volle maan in september wordt ook wel ‘maismaan’ of ‘oogstmaan‘ genoemd. Het einde van de zomer was hét moment om de mais te plukken. Omdat dit vaak een boel werk was, kwam het mooi uit dat deze maan vaak erg fel aan de hemel te zien was. Dit zorgde voor voldoende licht om ’s nachts door te kunnen werken. De volle maan in september staat er overigens nog steeds om bekend erg ‘licht’ te zijn.

Het is overigens niet altijd zo dat de volle maan in september ook ‘oogstmaan’ wordt genoemd. De oogstmaan is de maan die het dichtst bij de herfstequinox plaatsvindt. Meestal is dat de volle maan die in september plaatsvindt, maar af en toe is het de volle maan erna, die in oktober.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Jijzelf versus de ander

Tegenover de volle maan in Ram staat de zon in het teken Weegschaal. Dat zorgt voor een spanningsveld – en wat voor een. Waar de Ram op zijn doel afgaat zonder ook maar een keer om te kijken, is de Weegschaal bedachtzaam. De energie van dit teken is sociaal, de aandacht is gericht op de ander. Dat kan een fijne boost geven aan je relaties, maar het kan er ook voor zorgen dat je grenzen aangeven ineens voelt als iets onmogelijks. Dat komt doordat de Weegschaal geneigd is om te veel water bij de wijn te doen, om te veel mee te gaan in wat een ander wil. Een eigen mening of visie lijkt ineens een stuk minder belangrijk.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Omdat Ram staat voor jezelf en Weegschaal voor de ander, is dat het vlak waarop de uitdagingen zich voordoen in de dagen rondom de volle maan. De focus ligt door Weegschaal op je relatie(s), maar door Ram ook op jouw eigen rol daarin. Hoe eer jij je eigen behoeftes, wil en mening in relatie met een ander? Ben jij geneigd jouw visie door te drukken of ben jij degene die (te)veel water bij de wijn doet? 

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert