Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Ram

Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Ram Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Ram Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Ram

Het sterrenbeeld Ram is het eerste van de dierenriem. Welke eigenschappen horen er bij dit sterrenbeeld? Waar blinkt de Ram in uit en met welke valkuilen moet hij rekening houden? Dit moet je weten over de eigenschappen van het sterrenbeeld Ram.

Bij ieder sterrenbeeld horen unieke eigenschappen die je in jezelf kunt herkennen. Dit betekent niet dat iedere Ram hetzelfde is: je hebt immers zelf invloed op welke eigenschappen je omarmt (of juist niet). 

Ga direct naar de goede eigenschappen van het sterrenbeeld Ram.
Ga direct naar de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Ram.

Ram sterrenbeeld eigenschappen

Als eerste teken van de dierenriem wordt Ram gezien als de firestarter, maar ook als een type met kinderlijke energie en het bijbehorende enthousiasme. De Ram is een echte aanpakker die, zodra hij een idee heeft, direct aan de slag wil. Zijn energie en enthousiasme motiveert anderen, waardoor ook zij in actie willen komen. Dat maakt de Ram een uitstekende leider.

Heersende planeet: Mars
Standaard huis: een
Element: vuur

Ram gaat geen enkele uitdaging uit de weg en laat zich niet tegenhouden door mogelijke rampscenario’s. De kans is groot dat Ram daar niet eens bij heeft stilgestaan, puur omdat hij dan allang aan het werk is gegaan. Voorbereidingen treffen of een planning maken is niet de stijl van Ram. Hij wil gelijk zijn handen uit de mouwen steken en aan het werk. Tot de spanning eraf is… Want dan is de Ram alweer gefocust op de volgende uitdaging.

Lees ook: dit moet je weten over een Ram-kind

De grootste valkuil voor de Ram

De grootste valkuil voor de Ram, is misschien wel de neiging tot extreem gedrag. Ram is gauw een beetje ’te‘. Te snel, te boos, te ongeduldig, te enthousiast – en ga zo maar door. Dat komt doordat hij handelt vanuit impulsen. Alles wat in het hoofd van de Ram opkomt, wordt gelijk in actie gezet. Hij staat niet stil bij wat er mis kan gaan of wie hij voor het hoofd kan stoten. Door dat impulsieve handelen gaat er nogal eens iets mis, wat de Ram vervolgens flink boos (lees: ’te’ boos) kan maken. Met ‘oorlogsplaneet’ Mars als heerser, kan dat best eens uit de hand lopen. Want als Mars het overneemt, heb je te maken met puur fysieke energie, een rauw overlevingsinstinct. Dat moet eruit en daar zijn geen wijze woorden tegenin te brengen.

Het moge duidelijk zijn: Ram is een sterrenbeeld dat barst van de passie. In de meest positieve zin zorgt dat ervoor dat hij enthousiast, gemotiveerd, zelfverzekerd, avontuurlijk en direct is. Ze zijn onafhankelijk en laten zich niet door anderen tegenhouden. Een Ram die minder in balans is, kan koppig overkomen, is impulsief, gaat onvoorbereid te werk en houdt weinig rekening met anderen.

Ram sterrenbeeld datum

De periode waarin een Ram wordt geboren, is ongeveer tussen 21 maart en 20 april. Ben jij aan het begin of aan het einde van zo’n periode geboren, dan is het slim om even te checken of je het juiste sterrenbeeld in gedachten hebt. Hier lees je alles over hoe je erachter komt wat jouw sterrenbeeld echt is.

Lees ook: Ram, dit vertellen de sterren over jouw mindset

Goede eigenschappen sterrenbeeld Ram

 • Energiek
 • Enthousiast
 • Moedig
 • Aanpakker
 • Avontuurlijk
 • Goede leiders
 • Eerlijk
 • Direct
 • Onafhankelijk

Lees ook: ben jij een vroege of late Ram? Dit is wat je geboorteperiode over je zegt

Slechte eigenschappen sterrenbeeld Ram

 • Impulsief
 • Ongeduldig
 • Neiging tot ’te’ extreem gedrag (te blij, te boos, te enthousiast) 
 • Kort lontje
 • Onvoorbereid
 • Maakt projecten niet af
 • Competitief
 • Egoïstisch 
 • Onverantwoordelijk

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Ram

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Ram.

Illustratie: Bananas

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Herken de twaalf sterrenbeelden in je omgeving
Herken de twaalf sterrenbeelden in je omgeving