Wat de maansverduistering (en de volle maan) voor jou betekent

Wat de maansverduistering (en de volle maan) voor jou betekent Wat de maansverduistering (en de volle maan) voor jou betekent Wat de maansverduistering (en de volle maan) voor jou betekent

Elke maanfase heeft z’n eigen kracht: zo zorgt een volle maan voor een explosie aan energie en vruchtbaarheid. Op 7 augustus worden de effecten van de volle maan versterkt door een gedeeltelijke maansverduistering.

Stof snel je verrekijker af, want vanavond is het een wel heel magische volle maan. Tussen 17:49 en 22:53 kun je namelijk een gedeeltelijke maanverduistering zien, waarbij een kwart van de maan donker zal kleuren.

Een verduistering zorgt ervoor dat de krachten van de volle maan nog sterker worden. Met deze drie inzichten maak je vanavond optimaal gebruik van dit kosmische schouwspel.

Kalmeer je geest

Als de maan in volle glorie aan de hemel staat, dan heb je het meeste aan haar energie als je in een kalme, beheerste gemoedstoestand bent.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Slaap je tijdens een volle maan vaak onrustig? Probeer dan een slaapmeditatie, want ook de effecten van yoga en meditatie worden deze avond krachtiger. Deze oefening helpt je sneller in slaap te vallen en kalmeert je geest.

Geef je emoties een plek

Tijdens een volle maan staan de (vrouwelijke) maan en de (mannelijke) zon volgens de astrologie in tegenoverstelde constellaties. Hierdoor ervaar je vaak een worsteling tussen je gevoel en je verstand. Ook de maanverduistering kan effect hebben op je gemoedstoestand: je kunt je plots eenzaam of verdrietig voelen.

Vergeet niet dat al je emoties tijdens deze maanfase versterkt worden, dus ook je negatieve gevoelens. Sta daarom kort stil bij wat je voelt en geef het een plek. Het kan ook helpen om je emoties op te schrijven.

Probeer hierna je focus te verleggen op positieve gedachten. Wat ging er de afgelopen maand goed? En waar ben je dankbaar voor? Stel je voor dat al deze vrolijke dingen oplichten in het schijnsel van de maan, zodat ze nog groter kunnen groeien.

Ontdek waar je kracht ligt

De energie van de volle maan helpt je om te ontdekken waar je kracht ligt en je talent en passie samen te laten komen. Gebruik deze avond om je dromen te visualiseren en plannen te smeden voor de toekomst. Om ruimte te maken voor verandering is het soms nodig om oude routines en patronen te doorbreken. Tijdens een afnemende maan (van 8 tot 21 augustus) kan het makkelijker zijn om dingen af te sluiten – op een zachte, dankbare en liefdevolle manier.

Volgend artikel
Zo maak je gebruik van de spirituele kracht van de zonsverduistering
Zo maak je gebruik van de spirituele kracht van de zonsverduistering