Op welke weekdag ben jij geboren?

Op welke weekdag ben jij geboren? Op welke weekdag ben jij geboren? Op welke weekdag ben jij geboren?

Bijna iedereen weet wel wat zijn ‘gewone’ sterrenbeeld is. Maar minder bekend is dat de weekdag waarop je geboren óók veel kan zeggen over je karakter.

De namen van de weekdagen zijn door de Grieken en Romeinen afgeleid van de planeten Maan (maandag), Mars (dinsdag), Mercurius (woensdag), Jupiter (donderdag), Venus (vrijdag), Saturnus (zaterdag) en Zon (zondag).

Een astrologisch verband

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs voor is, is er volgens astrologen wel degelijk een verband tussen het karakter van een planeet en een weekdag – en hoe dat zich uit in jouw persoonlijkheid. 

De hemellichamen hebben namelijk ieder een eigen karakter, en daarmee een unieke uitwerking op de weekdagen. Zo staat Venus voor vrouwelijkheid en zachte kracht en is de energie van Saturnus die van structuur en controle.

Astrologie en je geboortehoroscoop

 • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

 • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

 • Cadeau: Happinez notebook

Ontdek de eigenschappen van planeten Maan, Mars, Mercurius, Jupiter, Venus, Saturnus en Zon in relatie tot de weekdagen. Benieuwd op welke weekdag jij geboren bent? Deze website helpt je verder. 

Maandag (Maan)

 • Energie van Maan: verbinding, warmte
 • Kracht van Maan: emoties doorvoelen en je verbeelding laten spreken

Warme familiemensen; dat zijn op maandag geborenen. Ze zijn emotioneel en hebben daardoor soms last van wisselende stemmingen. Maandagmensen zijn bescheiden, flexibel en invoelend. Het zijn idealisten met een sterke verbeeldingskracht. Voldoende rust is belangrijk, anders worden ze nerveus en verdrietig. Ze staan bekend om hun gave: details onthouden.

Dinsdag (Mars)

 • Energie van Mars: vurig, energiek
 • Kracht van Mars: grenzen opzoeken en risico’s nemen

Dinsdagmensen zijn strijders. Fel, energiek, actief en moedig. Ze hebben graag de leiding en streven naar succes in alles wat ze doen. Deze mensen zijn vaak rusteloos en impulsief; het is voor hen de kunst om ook te ontspannen en los te laten. Geld moet rollen voor dinsdagmensen. Gevoeligheid geeft hun stevige voorkomen iets teders.

Woensdag (Mercurius)

 • Energie van Mercurius: nieuwsgierigheid
 • Kracht van Mercurius: Mensen adviseren en helpen, mensen met elkaar in contact brengen

Communicatief, rusteloos en veelzijdig. Woensdagmensen zijn van alle markten thuis en genieten met volle teugen van het leven. Ze worden omringd door een netwerk aan goede vrienden en andersoortige relaties. Door hun daadkracht en energie past een leidinggevende functie bij woensdagmensen. Soms zijn ze chaotisch door de veelheid aan dingen die ze ondernemen.

Donderdag (Jupiter)

 • Energie van Jupiter: optimisme, vertrouwen op goede afloop
 • Kracht van Jupiter: positief denken

Geboren op donderdag? Dan ben je vrolijk, humoristisch en leergierig. Donderdagmensen zijn gevers en levensgenieters. Ze leren graag, zowel als autodidact als in een cursus of op school. De kennis die ze opdoen, delen ze. Donderdagmensen laten zelden een moment voorbij gaan om bevlogen over hun passies te vertellen. Ze zijn onafhankelijk, soms koppig. Leidinggeven gaat ze makkelijk af.

Vrijdag (Venus)

 • Energie van Venus: vrouwelijkheid, zachte kracht
 • Kracht van Venus: compromissen sluiten

Sociaal, kunstzinnig en romantisch; het leven van vrijdagmensen staat in het teken van liefde en schoonheid. Deze mensen reizen van ervaring naar ervaring. Ze houden van de geneugten van het leven en van de mensen om hen heen. Zowel intuïtie als intellect zijn bij op vrijdag geborenen sterk ontwikkeld. De mening van anderen kan als te belangrijk worden ervaren en belemmeren.

Zaterdag (Saturnus)

 • Energie van Saturnus: structuur, begrenzing en controle
 • Kracht van Saturnus: verantwoordelijkheid nemen en leiderschap

Zaterdagmensen zijn kritisch, praktisch en perfectionistisch. Deze mensen analyseren scherp en hebben talent voor het oplossen van ingewikkelde problemen. Op zaterdag geborenen hebben een ijzersterke wil. Als ze hun zin ergens op gezet hebben, brengt niets ze meer van dat pad af. Ze zijn eigenwijs met een rotsvast vertrouwen in hun eigen kunnen.

Zondag (Zon)

 • Energie van Zon: levenskracht en creatie
 • Kracht van Zon: oplossingen bedenken, creativiteit

Behulpzame optimisten zijn op zondag geborenen. Ze bedenken voor alles een creatieve oplossing. Deze mensen houden van delen en hebben een trouwe inborst. Het duurt alleen even voor ze anderen in hun persoonlijke kring toelaten. Zondagsmensen kijken de kat nauwkeurig uit de boom. Het zijn diepe denkers met een positieve levensinstelling, al slaat hun stemming soms plotseling om als ze in een sombere gedachtestroom blijven hangen.


Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Dit zegt de zonnestand van je sterrenbeeld over jou
Dit zegt de zonnestand van je sterrenbeeld over jou