Terug naar overzicht

Drie meditatie-oefeningen voor jou en je kind

Categorie
Drie meditatie-oefeningen voor jou en je kind

Deze meditatie- en concentratieoefeningen leren je je bewustzijn te verruimen. Ze zijn ook heel geschikt om samen met je kind te oefenen.

Oefening 1: Terugblik op de dag

Voordat je kind gaat slapen, neem je een minuut of tien de tijd om de beelden van de dag in omgekeerde volgorde op te roepen in de geest. Je gaat na wat je kind die dag heeft gedaan en beleefd. Welke cadeautjes heeft het leven gegeven? Wat was belangrijk en wat niet? Je hiermee je kind zichzelf te zien alsof het naar iemand anders kijkt. Zo maak je het los van het ego en dat geeft innerlijke rust.

Als je dat regelmatig doet, verhoogt je kind het vermogen om bij dagelijkse bezigheden het leven vanuit de hogere Ik te beschouwen.

Oefening 2: Creatieve denkoefening

Vraag je kind een simpel voorwerp te kiezen, zoals een potlood of een bal. Denk samen vijf minuten lang alleen daaraan en probeer om het voorwerp van zoveel mogelijk invalshoeken te bekijken: wat is de vorm ervan, van welk materiaal is het gemaakt, wie het heeft verzonnen, kun je het ergens voor vervangen.

Als je kind afdwaalt, probeer het dan terug te laten keren naar het voorwerp. Zo oefent je kind om het denken vanuit het Ik-bewustzijn te sturen en traint het zichzelf helder na te denken – ook over meer complexe zaken.

Oefening 3: Mediteer op een zaadje

Leg een zaadje van een plant voor jou en je kind neer en concentreer je samen op de vorm en kleur ervan. Probeer voor je te zien welke plant eruit dat zaadje zou kunnen groeien. Dat kleine zaadje heeft dus een verborgen kracht in zich: een prachtige plant. Denk samen na over die kracht en herhaal daarbij in stilte de zin: ‘Het onzichtbare zal zichtbaar worden’. Probeer dat niet alleen te denken, maar ook te voelen.

Happi.kidz

In Happi.kidz vind je heel veel inzichten en inspiratie voor ouders, bijvoorbeeld over mindful opvoeden, slaaprituelen en de wijsheid van de kinderbuik.

Bewaren

Bewaren

Door anderen gelezen