Begin je dag met een cat stretch

Begin je dag met een cat stretch Begin je dag met een cat stretch Begin je dag met een cat stretch

Lifestyle yogi Goedele Leyssen weet met haar boek de hele redactie bij Happinez te inspireren. De ene redacteur zweert na het lezen bij koud douchen, de ander staat om zes uur op en begint met mediteren. Met deze cat stretch maakt je lichaam zacht wakker en helpt je de dag goed te beginnen. Geen wonder dus dat katten er altijd zo uitgeslapen uitzien.

Zo doe je deze yoga-houding:

De cat stretch

  • Ga op je rug liggen met je armen uitgestrekt naast je, je handpalmen naar boven gericht zodat je van bovenaf gezien op een zweefvliegtuigje lijkt. Je linkerbeen is gestrekt.
  • Buig je rechterbeen en zet je rechtervoet iets boven je linkerknie.
  • Laat je rechterbeen voorzichtig naar links vallen, terwijl je je hoofd naar rechts draait. Voel de stretch in de achterkant van je rug en voel hoe je onderrug zich opent. Zorg ervoor dat de schouderbladen op de grond blijven. Als dat niet lukt, stretch je te diep.
  • Blijf 30 seconden tot 1 minuut in de stretch en verander daarna van kant. Je kunt de stretch intenser maken door je knie voorzichtig iets dieper naar beneden te trekken.

Extra

  • Je kunt de stretch dynamisch maken door ‘m in een vloeiende beweging te doen en precies 21 keer (een belangrijk getal in o.a. kundalini yoga) van kant te veranderen.
De cat stretch. Fotografie door Kurt Stallaert.
De cat stretch. Fotografie door Kurt Stallaert.

Nu ben je er klaar voor om je dag wakker (en uitgerekt) te beginnen!

Ben je ook benieuwd waar we bij Happinez zo enthousiast van werden? Goedele’s boek Boost is hier verkrijgbaar en bevat nog veel meer tips voor het opdoen van genoeg energie. Die deelt ze ook regelmatig op haar website, Live With Grace.

Daarnaast plaatst deze mooie vrouw ook inspirerende foto’s op Instagram.
Foto credits: Kurt Stallaert

Volgend artikel
Recept: traditionele challe
Recept: traditionele challe