Een wereld vol schoonheid

Een wereld vol schoonheid Een wereld vol schoonheid Een wereld vol schoonheid

Een badhuis in het Midden-Oosten, een masker van rijstwater in Japan of een massage met zandstempels in Frans-Polynesië. Er zijn zoveel verschillende schoonheidsrituelen, maar de essentie is overal hetzelfde: je sluit je even af van de wereld, om jezelf te koesteren, te verzorgen en te herstellen.

Flower Power

Is het begonnen in de geheime rozentuinen in het oude Perzië? Bij de geurende jasmijnstruiken aan de voet van de Himalaya? Of waren het de madeliefjes in het gras waardoor iemand op het idee kwam een kransje te vlechten voor een kind? Een bloemenkrans op het hoofd is een van de oudste, eenvoudigste en mooiste gebaren van liefde. Het zegt: je bent mooi. Je bent welkom. Je bent geliefd.

Extra glans

Bloemenolie wordt over de hele wereld gebruikt om het haar te laten glanzen en het tegen uitdroging door de zon, zee en wind te beschermen. Vooral jasmijnolie en rozenolie staan erom bekend dat ze het haar verzorgen en laten glanzen. Maar deze oliën doen meer: ze omringen je met een heerlijke subtiele, geruststellende geur die ook de dag extra glans geeft.

De Lumineers schreven er zelfs een heel vrolijk en blij liedje over:

Volgend artikel
Recept: vlierbloesemchampagne
Recept: vlierbloesemchampagne