Gebaren van betekenis

Gebaren van betekenis Gebaren van betekenis Gebaren van betekenis

Sommige yogi’s zijn ervan overtuigd: mudra’s – specifieke posities van de handen – hebben een zeer krachtige werking. Krachtiger zelfs dan yogahoudingen én ademtechnieken. Het mooie is dat je deze handgebaren altijd en overal kunt maken. Waar je ook bent, wat je ook doet

Boeddha

Een verhaal over mudra’s gaat al snel over Boeddha. Hij kende de kracht van deze handgebaren, die duizenden jaren oud zijn en in vele tradities terugkomen. Hij was zelf een meester in de mudra’s. Als je afbeeldingen of beelden van Boeddha bekijkt, zie je dat hij zijn handen altijd heel bewust in een bepaalde positie houdt.

Subtiel samenspel

Dat zijn mudra’s. Sommige zijn heel makkelijk, andere wat ingewikkelder. Allemaal zijn ze gemaakt door een subtiel samenspel van vingers en handpalmen. Met het maken van mudra’s voorkom je dat de levensenergie bij het beoefenen van yoga weglekt via je vingers en houd je de energie dus in je lichaam. Mudra betekent in het Sanskriet dan ook zegel of verzegelen.

Ben je benieuwd naar deze handgebaren en wil je weten waar ze goed voor zijn? In de onderstaande filmpjes worden de Dharani Shakti mudra, de Namaste mudra en de Varuna mudra uitgelegd:

Nieuw: ‘Kristallen by Happinez’

De special (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meerVolgend artikel
Een langzaam saprecept
Een langzaam saprecept