Een langzaam saprecept

Een langzaam saprecept Een langzaam saprecept Een langzaam saprecept

Sap is lekker, én heel gezond, helemaal als je het met een slowjuicer perst. Niet zo gek dus dat slowjuicers en sapcentrifuges inmiddels in veel huishoudens te vinden zijn. In het sapboek Slow! van Joost Duisterwinkel – de man die de slowjuicer naar Nederland haalde – vind je 150 saprecepten voor je slowjuicer.

Lekker en gezond

Met dit 150-tal recepten ben je wel even zoet en kun je lekkere, maar ook gezonde sapjes en soepen maken. Door het lage toerental wordt groente en fruit zacht geperst en gekneusd en dat zorgt ervoor dat de mineralen en enzymen intact blijven. In de recepten wordt ook nog eens niets weggegooid: niet alleen het sap, maar ook de achtergebleven pulp wordt gebruikt.

Heb je zelf een slowjuicer in huis? Dan kun je dit detoxrecept met wortels en bieten eens proberen:

Ingrediënten
2 wortels
½ rode biet
1 stengel bleekselderij
½ venkel
schijfje limoen
1 cm gemberwortel

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Bereiding
Snijd de wortels in de lengte doormidden en snijd ze in het formaat van dikke frieten. Halveer de biet en snijd schijven van 1½ centimeter. Snijd de venkelknol doormidden. Snijd dwars op de vezelstructuur stukken van 2-3 centimeter. Snijd de bleekselderijstengel dwars op de draad in stukjes van 1-2 centimeter. Doe de verschillende groenten om en om in de slowjuicer, doe de wortel er als laatste bij.

Dit sapje is niet alleen lekker, maar bevat onder andere bètacaroteen, vitamine C, kalium, chloor, natrium, magnesium, zwavel.

Wil je meer recepten over sapjes en ben je nieuwsgierig voor Slow!? Het boek is hier verkrijgbaar.

Volgend artikel
Winter wonderkost
Winter wonderkost