Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Sap is lekker, én heel gezond, helemaal als je het met een slowjuicer perst. Niet zo gek dus dat slowjuicers en sapcentrifuges inmiddels in veel huishoudens te vinden zijn. In het sapboek Slow! van Joost Duisterwinkel – de man die de slowjuicer naar Nederland haalde – vind je 150 saprecepten voor je slowjuicer.
Met dit 150-tal recepten ben je wel even zoet en kun je lekkere, maar ook gezonde sapjes en soepen maken. Door het lage toerental wordt groente en fruit zacht geperst en gekneusd en dat zorgt ervoor dat de mineralen en enzymen intact blijven. In de recepten wordt ook nog eens niets weggegooid: niet alleen het sap, maar ook de achtergebleven pulp wordt gebruikt.
Heb je zelf een slowjuicer in huis? Dan kun je dit detoxrecept met wortels en bieten eens proberen:
Ingrediënten
2 wortels
½ rode biet
1 stengel bleekselderij
½ venkel
schijfje limoen
1 cm gemberwortel
Bereiding
Snijd de wortels in de lengte doormidden en snijd ze in het formaat van dikke frieten. Halveer de biet en snijd schijven van 1½ centimeter. Snijd de venkelknol doormidden. Snijd dwars op de vezelstructuur stukken van 2-3 centimeter. Snijd de bleekselderijstengel dwars op de draad in stukjes van 1-2 centimeter. Doe de verschillende groenten om en om in de slowjuicer, doe de wortel er als laatste bij.
Dit sapje is niet alleen lekker, maar bevat onder andere bètacaroteen, vitamine C, kalium, chloor, natrium, magnesium, zwavel.
Wil je meer recepten over sapjes en ben je nieuwsgierig voor Slow!? Het boek is hier verkrijgbaar.
Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Voor als je zin hebt in onvervalst comfort food. Lees meer
Happy Chocolatemousse Day! Lees meer
Zo word je weer een echte lezer. Lees meer
Het is eigenlijk best eenvoudig. Lees meer
Welk boek heeft jou het meest geraakt? Lees meer