Recept voor quesadilla’s

Recept voor quesadilla’s Recept voor quesadilla’s Recept voor quesadilla’s

Koken met kinderen kan gezellig, maar ook uitdagend zijn: want hoe zorg je er nu voor dat je kroost voldoende gezonde groenten en vitaminen binnenkrijgt? In het kookboek Easy Peasy Family van Vera van Haren en Claire van den Heuvel vind je volop gezonde recepten die je ook nog eens samen klaar kunt maken.

Deze quesadilla’s zijn zo klaar, je kunt ze vullen met wat je wilt en ze zijn daarmee een lekker en vaak voedzamer alternatief voor de good old tostie. Hieronder vind je drie opties, van wat extremer qua vulling tot simpel en toegankelijk. Je kunt het daarmee zo gek maken als je zelf wilt.

Geitenkaas, champignons & bieslook

Ingrediënten:

  • 200 gram champignons
  • 1 sjalotje
  • teen knoflook
  • handjevol bieslook
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • 2 volkoren wraps of Libanese platbroden

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd de champignons in plakjes, snipper het sjalotje en hak de knoflook en bieslook fijn. Bak in een koekenpan het sjalotje, voeg de knoflook en champignons toe en laat even bakken. Meng de geitenkaas met bieslook.
 Besmeer beide wraps met het geitenkaasmengsel. Verdeel over de ene wrap het champignonmengsel. Dek af met de andere wrap (besmeerde kant naar beneden), druk goed aan en bak de quesadilla maximaal 10 minuten in de oven. Snijd in vier stukken.

Avocado, ei & kaas

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 eetrijpe avocado
  • Zout en peper
  • Handvol geraspte (geiten)kaas
  • 2 volkoren wraps of Libanese platbroden

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Breng in een steelpan ruim water aan de kook en kook het ei in 6 minuten hard. Snijd het ei in plakjes. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Bestrooi beide wraps met een beetje kaas. Verdeel over de ene wrap de plakjes avocado en ei en bestrooi met wat zout en peper. Dek af met de andere wrap (besmeerde kant naar beneden), druk goed aan en bak de quesadilla maximaal 10 minuten in de oven. Snijd in vier stukken.

Adukibonen, zeekraal-groene kool-avocado & ricotta

Ingrediënten:

  • 250 gram adukibonen (gedroogde of biologische uit een blik)
  • 1 theelepel boter, ghee of ontgeurde kokosolie
  • 200 gram groene kool
handjevol zeekraal
  • 1⁄2 eetrijpe avocado
  • 30-40 gram ricotta
peper
  • 2 volkoren wraps of Libanese platbroden
  • Eventueel wat tonijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Kook de adukibonen of (als je een blikje gebruikt) spoel de bonen goed af en laat uitlekken. Verhit in een wok of koekenpan wat olie en roerbak de groene kool en zeekraal. Doe de kool en zeekraal in de keukenmachine en maal kort. Voeg hier de halve avocado aan toe, samen met de ricotta en de helft van de adukibonen. Vermaal tot het een grof maar smeerbaar mengsel is.
Besmeer beide wraps met het mengsel. Verdeel over de ene wrap de rest van de adukibonen en beleg eventueel nog met wat tonijn. Dek af met de andere wrap (besmeerde kant naar beneden), druk goed aan en bak de quesadilla maximaal 10 minuten in de oven.

Het kookboek Easy Peasy Family is hier verkrijgbaar. Op www.bleubelle.nl vind je nog meer recepten, en alles over gezond én lekker eten.

Volgend artikel
Eten waar je blij van wordt
Eten waar je blij van wordt