Terug naar overzicht

Yoga, zee en strand

Categorie
Yoga, zee en strand

De oceaan op de achtergrond horen ruisen tijdens het mediteren en elke dag wakker worden onder de stralende Australische zon: zo ziet het leven van Mollie Cox eruit. Ze kwam op haar zestiende in aanraking met yoga. Sindsdien staat haar leven in het teken van yoga en is het haar missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Ashtanga en de kracht van meditatie.

Kun je je kennismaking met yoga nog herinneren?

Mollie: “Mijn moeder liet me kennis maken met yoga toen ik zestien was. Ze beoefent yoga al zo lang ik me kan herinneren en is één van de sterkste vrouwen die ik ken. Ze wist dat yoga zou resoneren en me sterker zou maken en dat had ik op dat moment hard nodig. Het kostte me een paar jaar om me volledig over te geven aan de oefeningen – yoga kan heel confronterend zijn! Het heeft een verbazingwekkend subtiele manier van genezen en heeft de kracht donkere gedachten te vervangen door positieve.”

Wat vind je zo bijzonder aan Ashtanga yoga?

Mollie: “Het mooie van yoga is dat het zo divers is. Het stelt je in staat een stijl te vinden die bij je past. Ik houd van de zuiverende werking, zowel mentaal, fysiek, emotioneel als spiritueel. Ik vind troost in de filosofie van Ashtanga en de holistische benadering van het leven.”

Wat heeft het je gebracht?

Mollie: “De acht ‘ledematen’ waarvan Asana – de fysieke oefeningen – er slechts één van is, fungeren als mijn kompas. Ze wijzen me voortdurend in de juiste richting.”

Welk mantra is je favoriet tijdens het mediteren?

Mollie: “Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu. Dat alle wezens overal gelukkig en vrij mogen zijn en de gedachten, woorden en daden in mijn eigen leven op een bepaalde manier bijdragen aan geluk en vrijheid voor iedereen.”

Je woont op een steenworp afstand van de Stille Oceaan, waar je op het strand veel van je oefeningen doet. Op welke manier put je kracht uit de natuur?

Mollie: “Moeder Aarde laat me zien wat voor soort vrouw ik zou willen zijn; veerkrachtig, creatief, verzorgend, liefdevol, wijs, sterk, altijd groeiend en in staat zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Wanneer ik tijd doorbreng in de natuur bedenk ik me hoe gesteund ik me voel en word ik eraan herinnerd dat er geen scheidingslijn is tussen mens en natuur. Ik ben een weerspiegeling van mijn omgeving.”

Wil je verder geïnspireerd worden door Mollie? Volg haar op Instagram of lees verder op Mollies blog.

Door anderen gelezen