Zo oefen je in onvoorwaardelijke liefde

Fotografie Tekst: Skadi van Paaschen, Beeld: Violaine Chapallaz
Zo oefen je in onvoorwaardelijke liefde Zo oefen je in onvoorwaardelijke liefde Zo oefen je in onvoorwaardelijke liefde

Bij yin yoga wordt elke houding minutenlang aangehouden. Zo maak je contact met wat diep binnen in je leeft en leer je je over te geven aan alles wat zich aandient.

Op het Happinez festival introduceert docent Skadi van Paaschen je in de geheimen van yin yoga. Nieuwsgierig? Probeer deze ‘gebedshouding’

Prarthanasan Balasana (gebedshouding)

Zet je knieën op de grond en plaats je ellebogen zo’n tien centimeter naar voren, bij elkaar. Zet je handpalmen tegen elkaar alsof je bidt. Ga nu met je gewicht naar achteren hangen in je bovenrug en schouders; je ellebogen blijven op dezelfde plek. In deze houding rek je de grote borstspier en strek je de bovenrug.

Je geeft je hart letterlijk ruimte. Ook rek je de spieren in je armen. Aan de binnenkant van je armen lopen de hart- en de longmeridiaan, die staan centraal in deze oefening en helpen je je hartenergie te versterken en te zuiveren. Houd de houding 3 tot 5 minuten aan. Probeer je helemaal over te geven aan je hart, durf te ‘hangen’.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Visualiseer op een inademing een klein groen bolletje in je hart, en voel onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Op de uitademing vergroot je dit groene bolletje tot oneindig ver om je heen, voel je onvoorwaardelijke liefde voor alles wat om je heen is.

Vind je het lastig om onvoorwaardelijke liefde te voelen voor jezelf, denk dan aan de kleine dingetjes van jezelf waar je tevreden mee bent. Vergeef jezelf al je ‘fouten’. Oordeel niet over goed of slecht, laat alles er zijn. Laat het stromen in je hart.

Let op: als je schouders te pijnlijk worden, zet dan je ellebogen verder uit elkaar of leg je onderarmen op de grond. Breng je gewicht verder naar achteren.

Volgend artikel
Hoe de liefde je kan inspireren op de yogamat
Hoe de liefde je kan inspireren op de yogamat