Terug naar overzicht

Blij door muziek

Categorie
Blij door muziek

Zonder muziek zou zangeres en danseres Minyeshu zich niet compleet voelen, maar van drie nummers krijgt zij een echte energieboost.

Op de happy playlist van Minyeshu staan de volgende nummers:

  • Tewahedo Orthodox Kidase – Ethiopisch, orthodox kerklied
  • Tizita – Mahmoud Ahmed
  • Blue – Joni Mitchell

Opladen met muziek

Minyeshu, zangeres en danseres: “Muziek is mijn onzichtbare lichaamsdeel. Ik dans ook veel en uitbundig tijdens het zingen omdat muziek overal in mijn lichaam zit. Zonder muziek zou ik mij niet compleet voelen en ongelukkig. Bijna elke ochtend beluister ik een Ethiopisch kerklied omdat het mij spiritueel voedt. Ik steek een kaars aan, ga zitten op een kleedje, met m’n ogen dicht en m’n handen geopend. Heel verstild – mijn andere kant. In gedachten zie ik dan gevlochten goudgele strengen waarover ik loop Goudgeel zoals de zon kleurt wanneer hij bijna ondergaat. Dat is mijn energie; ik laad mijn batterij op, via mijn handen, want die gaan altijd helemaal tintelen. Tizita brengt me terug naar Ethiopië omdat ik daar ook met Mahmoud Ahmed heb getoerd. Het is een heel rustig nummer in een Ethiopische, pentatonische, vijftonige toonladder die me een prettig bluesgevoel geeft. Bleu van Joni Mitchell vertelt mij dat ik opnieuw geboren ben, negentien jaar geleden, toen ik naar Europa kwam. Heel raar, want daar gaat het nummer helemaal niet over, maar altijd als ik het draai, stelt het me gerust: het komt goed.

Wil je nog meer blije muziek luisteren? Op Spotify kun je de hele Happy Playlist vinden, speciaal voor Happinez samengesteld door zes mensen voor wie muziek hun werk en hun leven is.

Door anderen gelezen