Sound Medicine: hoe muziek doorbreekt en verbindt

Sound Medicine: hoe muziek doorbreekt en verbindt Sound Medicine: hoe muziek doorbreekt en verbindt Sound Medicine: hoe muziek doorbreekt en verbindt

Luisteren naar muziek als vorm van healing; voor Sound Medicine Healer Kailash Kokopelli is het de dagelijkse gang van zaken. Hij maakt muziek die je – als je de tijd neemt om ernaar te luisteren – bij jezelf naar binnen brengt én verbindt met alles om je heen.

Ga er dus even goed voor zitten en luister naar Kailash’s muziek. Wat ervaar je als je luistert? Kom je meteen in rust of ervaar je ongemak? Wat doen deze klanken met jou? Drie inzichten van Kailash Kokopelli over Sound Medicine Healing.

  1. Sound Medicine doorbreekt en verbindt

Er is meer geluid dan de meeste van ons kunnen horen, volgens Kailash. Niet alleen de dingen die we zien en ervaren, maken geluid; het hele universum maakt geluid. Hoe stiller je wordt, hoe meer je hoort. Door naar de helende geluiden van Kailash’s muziek te luisteren, kom je dichter bij je eigen essentie en heb je de mogelijkheid om patronen te zien en te doorbreken. Wat geluid in een notendop doet, is verbinden. Alles heeft een eigen frequentie en klanken hebben de kracht die frequenties met elkaar te verbinden. Op die manier voel je dat jouw ik niet de kern is, maar dat jij onderdeel bent van iets veel groters. Sound Medicine helpt je te herinneren en te ontwaken.

  1. Iedereen is healer

Kailash is Sound Medicine Healer sinds de jaren negentig. Hij is multi-intrumentalist en ziet dat als helende kracht. Waarom? Ieder geluid is een sleutel naar verruimd bewustzijn. De kracht om te helen heeft iedereen in zich. Helen is namelijk niet iets wat je ‘doet’, volgens Kailash, maar het mag door jou heen ontstaan. Als healer faciliteer je de vorm, plaats en mogelijkheid om te helen. Het belangrijkste is om te ontvangen wat ontvangen wil worden. Muziek is daarvoor een passende vorm omdat je geluid naast het te horen, alleen kunt voelen. Er zijn geen woorden nodig en geen gedachten; geluiden zijn van ego-ruis verschoond. Door zo gezond en puur mogelijk te leven, weet de kracht van het universum zich ook door jou heen te tonen; wat je zielsbestemming ook is.

  1. Zorg voor jezelf

Het lijkt zo’n dooddoener, maar zelfzorg is de sleutel tot heling; tot een zachtere wereld. Volgens Kailash Kokopelli is het extreem belangrijk om op ons voedsel te letten: zo rauw en puur mogelijk eten is essentieel voor het lichaam. Net als rust nemen, mediteren, vertrouwen, geven wat je verlangt te ontvangen en diep luisteren. Kortom: volg je hart, niet de maatschappelijke tendens. Sound Healing helpt je nieuwe deuren te openen naar een dieper weten en vertrouwen in de toekomst. 

Meer weten over Sound Medicine Healing?

Neem tijdens deze eindejaarsdagen de tijd om je in de klanken van Kailash Kokopelli, jezelf en je verbinding met de bron te verdiepen.

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Cadeautje: we geven je wat momentjes van klein geluk
Cadeautje: we geven je wat momentjes van klein geluk