Dagje Tilburg? Dit zijn de leukste adresjes

Dagje Tilburg? Dit zijn de leukste adresjes Dagje Tilburg? Dit zijn de leukste adresjes Dagje Tilburg? Dit zijn de leukste adresjes

Tilburg werd een stad door de opkomst van de textielindustrie, en dat kun je nog steeds merken. Niet alleen aan het mooie Textielmuseum – een aanrader voor iedereen die van kleding en geschiedenis houdt – maar ook aan de kledingzaken. En er is nog veel meer moois te vinden.

Lekker lunchen tussen de creatieve Tilburgers

Midden in de stad zit Buutvrij, een knus ‘creatief koffiecafé’ waar je ook heerlijk kunt lunchen. Je zit er tussen de jonge creatieve Tilburgers, en dat merk je ook aan de tijdelijke exposities van lokale kunstenaars. De kaart biedt veel keus: sapjes, pannenkoeken, rijke salades, granola – lekker en gezond, dus.

Buutvrij, Stationsstraat 49

Dit is de leukste conceptstore van de stad

De laatste tijd zijn in alle grotere steden de conceptstores als paddenstoelen uit de grond geschoten, en dat vinden wij helemaal niet erg. TIEN is een originele variant op het genre, opgezet door Jantien Streng, waar je naast vintage meubels, kleding en accessoires ook een boel lekkere lokale producten kunt vinden. En dan kun je er ook nog genieten van een vers sapje, koffie of broodje.

TIEN, Nieuwlandstraat 55

Even de stadsdrukte uit en kuieren door het Wilhelminapark

Altijd lekker om tijdens een dagje slenteren door de stad ook even de rust op te zoeken. Dat kan prima in het statige Wilhelminapark, een van de oudste parken van de stad. Het park is aangelegd door de beroemde tuinarchitect Leonard Springer, ter ere van de kroning van koningin Wilhelmina. Zomers is het dé plek waar Tilburg zich op een kleedje in de zon vermaakt.

Op zoek naar een mooi designcadeautje? Kijk hier even

Gek op design of op zoek naar een mooi minimalistisch cadeautje? Kijk even bij KADE living. In de mooie lichte interieurwinkel vind je woonaccessoires, meubels en sieraden van grote designmerken. Misschien niet de goedkoopste spullen, maar wel mooie dingen die de tand des tijds doorstaan.

Havendijk 71

Hier vind je rust en kalmte in een flesje – speciaal voor jou samengesteld

Dit vind je niet in elke stad: een winkel die zich helemaal richt op rust. Wat je bij The Mindbar dan kan kopen? Nou, op maat samengestelde (!) massage- en huidolie, zepen en andere verzorgingsproducten. Alles draait er om aandacht en ieder product is gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Noordstraat 94A

Wegdromen bij de mooiste kleding en stoffen in het Textielmuseum

Als je ook maar íets met kleding hebt is het Textielmuseum een absolute aanrader. De exposities draaien er om de geschiedenis én toekomst van kleding – en alles wat je nog meer met stoffen kunt doen. Op dit moment is er een prachtige tentoonstelling te zien over de mode uit de jazz-tijd van de jaren twintig: ‘flapper dresses’ met franje, kimono’s, fluwelen capes… Ook kun je werk bekijken van studenten aan de Design Academy, die onderzochten hoe kleding op een meer duurzame manier geproduceerd kan worden.

Goirkestraat 96

Lekker biologisch en eventueel logeren in een oude pastorie

Aan het water van de Piushaven zit Villa Pastorie, een begrip in Tilburg en omgeving. Het is een restaurant in een oude pastorie waar je niet alleen biologisch kunt eten –naar de seizoenen en met een bijzonder Belgisch tintje-, maar ook gezellig een drankje kunt doen, op zondag kunt genieten van live muziek en bij goed weer in de enorme tuin kunt zitten. De Villa bestaat uit veel verschillende ruimten, die elk zo hun eigen sfeer hebben. Blijf je een nachtje slapen, dan is Villa Pastorie ook een heel fijn logeeradres.

Hoevenseweg 2

Volgend artikel
Deze film laat je meer voelen – en dit is hoe
Deze film laat je meer voelen – en dit is hoe