Dagje Eindhoven? Dit zijn de allerleukste hotspots van de Lichtstad

Dagje Eindhoven? Dit zijn de allerleukste hotspots van de Lichtstad Dagje Eindhoven? Dit zijn de allerleukste hotspots van de Lichtstad Dagje Eindhoven? Dit zijn de allerleukste hotspots van de Lichtstad

Wie Eindhoven zegt, zegt industrie, design en andere innovatie. Maar de stad heeft ook een heel andere kant: die van gezellige koffietentjes, fijne restaurants en eigenzinnige boetiekjes.

Hier drinkt Eindhoven z’n koffie graag

Een gezellige no-nonsense plek met goede koffie, dat is Lucifer. Ze branden ‘m hier zelf, en dat proef je. Warm weer? De ice coffee is ook een aanrader. Deze koffiezaak kwam als winnaar uit de bus in een verkiezing van beste koffiezaken in Eindhoven – dat zegt toch wel iets.

Lucifer, Kleine Berg 47

Alleen al voor het spectaculaire gebouw wil je naar dit museum

Als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in moderne kunst, kun je tijdens een dagje Eindhoven niet om het Van Abbemuseum heen. Er hangen werken van wereldberoemde kunstenaars – Picasso, Kandinsky, Marlene Dumas – maar er valt ook een hoop te ontdekken. Het gebouw zelf is alleen al het bezoeken waard.

Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10

Wie Eindhoven zegt, zegt Strijp-S: dit wijkje vol cultuur, restaurants en leuke winkeltjes wil je niet missen

Wie Eindhoven zegt, zegt vernieuwing en wie vernieuwing zegt, zegt Strijp-S. Het voormalige Philipsterrein is sinds 2000 uitgegroeid tot een broeinest van kunst en cultuur, horeca en festivals. Strijp-S is dus sowieso een geweldige plek om je te laten verrassen. Een van onze tips: Urban Shopper, een bijzonder mini-winkelcentrumpje in een van de oude Philips-fabriekshallen. Je vindt er twintig eigenzinnige winkels met kleding, accessoires, sieraden, vintage meubels en nog veel meer.

Urban Shopper, Torenallee 60-02

Duurzame kleding én meubels van Piet Hein Eek bij Vielgut

Bij Vielgut (inderdaad, een ‘feel good’-winkel) vind je niet alleen kleding en accessoires (schoenen, tassen, zonnebrillen) van duurzame merken, ook de Eindhovense meubelontwerper Piet Hein Eek verkoopt er een deel van zijn collectie: meubels en woonaccessoires.

Vielgut, Nieuwe Emmasingel 38

Voor een mooie vintage-jurk of tas moet je bij Doortje zijn

Echte vintage-fans uit het zuiden des lands weten het: bij Doortje Vintage kom je de mooiste vondsten tegen uit de jaren ’50 tot en met ’90 (niet alleen kleding, maar ook tassen, schoenen, sieraden – alles goed gesorteerd en met liefde uitgezocht).

Doortje Vintage, Smalle Haven 2-4

Lekker eten voor weinig in dit knusse huiskamerrestaurant

Knusser dan je eigen huiskamer, dat is Soul Kitchen. Het staat er vol met gezelschapsspelletjes en boeken en je kunt hier nog voor schappelijke prijzen eten (met een. Extra sympathiek: Soul Kitchen is een leerwerkplek voor jonge mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt moeten overbruggen.

Soul Kitchen, Torenallee 55

Pas nog in Eindhoven geweest? Duik dan eens in de hotspots van Alkmaar, of doe een dagje Middelburg.

Volgend artikel
Op zoek naar verkoeling in de stad? Dit zijn de fijnste stadsstranden
Op zoek naar verkoeling in de stad? Dit zijn de fijnste stadsstranden