Terug naar overzicht

Zin in een dagje weg? Dit zijn de allerleukste plekken van Middelburg

Categorie
Tekst
Dorien Vrieling
Zin in een dagje weg? Dit zijn de allerleukste plekken van Middelburg

De leukste steden voor een dagje weg zijn steden die je nog van a tot z kunt ontdekken. Nog nooit in Middelburg geweest? Spoed je dan naar Zeeland, want deze stad is echt de moeite waard. En huur je een fiets, dan ben je zo aan zee.

Taart op z’n Amerikaans bij Honeypie

Hou je van taart op z’n Amerikaans, met alles erop en eraan – caramel shortbread, red velvet, cheesecake – dan moet je bij Honeypie zijn. Er zijn ook gezondere opties – de Healthy Tea bijvoorbeeld, een leuke variant op de high tea (wel even reserveren). Op verzoek kan-ie ook helemaal vegan gemaakt worden.

Achter de Houttuinen 50

Hulp bij niet-zo-groene-vingers: stadstuinwinkel Plantaardig

Een van de leukste winkeltrends van de laatste jaren is de stadstuinwinkel. Bij Plantaardig kun je terecht voor kamerplanten, potten en gereedschap. Bij gebrek aan groene vingers volg je er gewoon een workshop. Eigenaar Femke bedacht ook het briljante concept van het plantenhotel: als je op vakantie gaat kun je jouw planten er laten verzorgen.

Zusterstraat 10

Taartjes eten in een ouderwets klaslokaal, maar dan gezellig

Ouderwetse schoolstoelen, krijtverf op de muren: het is een beetje alsof je in een oud klaslokaal zit, maar dan gezellig. Bij bakkerij De Juf eet je lekkere no-nonsense taarten (zoet en hartig) en koekjes. Al dat heerlijks (blondies, brownies, shortbread, banoffee pie…) kun je ook meenemen.

Sint Janstraat 32

Duik in de intrigerende geschiedenis van Zeeland

Zeeuws Meisje, de Deltawerken, klederdracht, de Zeeuwse bolus… Zeeland is een provincie met een rijke cultuur en geschiedenis. In het Zeeuws Museum krijg je een goed beeld van deze eigenzinnige provincie. Alleen al de collectie traditionele kleding en sieraden is de moeite van het bekijken waard (de Zeeuwse Knopen, kanten kragen en ‘mutsenbellen’ zijn nog steeds prachtig).

Abdij, bij de Lange Jan

Zeeuwse oorbellen, maar dan van nu

Ben je hebberig geworden van die klassieke Zeeuwse sieraden in het museum, dan kun je voor een moderne variant op veel plekken terecht. Bijvoorbeeld bij Beadle, waar je een groot assortiment sieraden kunt vinden, veelal met een Zeeuwse touch.

Langeviele 41

Van knipbeurt tot koffie tot cadeautjes: deze conceptstore heeft alles

De conceptstore heeft uiteraard ook Middelburg bereikt. InMiddels is niet zomaar een conceptstore: je kunt er niet alleen leuke cadeautjes kopen (veel van Zeeuwse makers – sieraden, posters, kaartjes, zeep), maar ook koffie drinken, lunchen, je haar laten knippen én yogalessen volgen.

 

Lange Delft 127

Cadeautjes voor kinderen vind je bij Lievelings

Ook een fijn adres voor cadeautjes: Lievelings. Alles is hier inderdaad erg lief: notitieboekjes, babyspullen, (kinder)behang, bamboe servies, bloempotjes. Veel pastelkleuren, alles mooi op elkaar afgestemd.

Londensekaai 1

De Zeeuwse keuken proeven bij Scherp

Zin om te dineren op stand? Dan is Scherp een echte aanrader. Er wordt biologisch gekookt, met een kleine kaart (veel vis) en in een goede sfeer. Blijf je een nachtje, dan kun je logeren in de bijbehorende bed and breakfast, die –net als het restaurant- door de eigenaren is ingericht.

Wijngaardstraat 1-5

Meer inspiratie voor een citytrip

Ken je Middelburg al? Dan is een dagje Antwerpen misschien iets voor je – die stad barst van de hotspots. Of wat dacht je van een dagje Zwolle?

Door anderen gelezen