Terug naar overzicht

Zin in een dagje aan de Maas? Denk eens aan Dordrecht!

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Zin in een dagje aan de Maas? Denk eens aan Dordrecht!

Nog niet in Dordrecht geweest? Plan dan snel een zomers dagje naar Zuid-Hollands oudste stad. Dordrecht was tot 1800 een belangrijk centrum voor politiek en handel en die historische sfeer ademt de stad nog steeds.

Wat mag je niet missen tijdens je bezoek in Dordrecht?

Villa Augustus

Net buiten het centrum van Dordrecht, vijftien minuten lopen vanaf het station, ligt Villa Augustus. Als je dit restaurant en hotel aan de Maas ontdekt hebt, krijg je het niet meer uit je hoofd als trouw- of ander feestlocatie.

Villa Augustus is een complex in en rondom de oude watertoren van Dordrecht. Het restaurant heeft een verfijnde, biologische kaart. Je luncht of dineert binnen en kijkt je ogen uit in het gigantische pand. Met warm weer strijk je neer op het terras. Het kan erg druk zijn, dus reserveer een tafel voor de zekerheid.

Historisch centrum

Wandelen door Dordrechts historisch centrum is een lust voor het oog. Je komt niet alleen fijne lunchplekken, boetiekjes en antiekwinkels tegen, je geniet ook van de oude grachtenpanden, de Grote Kerk en het kolossale standbeeld van de gebroeders De Witt.

Als je gek bent op geschiedenis, boek dan een rondleiding bij Gilde Dordrecht en leer de stad echt goed kennen.

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Klei en zij

Houd je van bijzondere sieraden? Dan ben je bij Klei en zij aan het goede adres. Deze winkel van moeder en dochter Benita en Eva staat in het teken van keramiek. Je koopt er originele kettingen, armbanden en oorbellen, versierd met kralen en keramieken creaties.

Klei en zij heeft ook een webshop waar je alvast kunt neuzen en last but not least: Eva en Benita verzorgen workshops. Je kunt er sieraden maken van polymeer (klei) en keramiek (aardewerk) en servies beschilderen.

Nobel’s Brood

Heb jij brood afgezworen of zwicht je voor een dikke plak Frans landbrood? Als je een snee brood of een croissant bij Nobel’s Brood hebt gegeten, wil je niet anders meer.

Sander en Willemijn Nobel verkopen stevige Franse broden, granola, croissants en taart. Ook kun je er ontbijt bestellen of neerstrijken achterin de winkel voor een goede cappuccino en een snee vers gebakken brood met even ambachtelijke jam. Heimwee naar Franse vakanties krijg je bij Nobel’s Brood en de sterke drang om per direct naar Dordrecht te verkassen.

Biesbosch

Zin in de combinatie stad en natuur? Dan combineer je een lunch bij Villa Augustus met een middag in natuurgebied de Biesbosch.

In dit Zuid-Hollandse gebied kun je wandelen, kajakken, fietsen; even loskomen van het drukke, stadse leven. Handig als je een auto hebt, maar de bus pakken vanuit Dordrecht kan ook.

Door anderen gelezen