Terug naar overzicht

Dit zijn de leukste festivals van augustus

Categorie
Dit zijn de leukste festivals van augustus

Het is hartje zomer, iedereen is in vakantiestemming: dit is dé tijd van het jaar van festivals en andere leuke events. Blijf je deze maand in Nederland, dan wil je deze niet missen: dit zijn de leukste festivals van augustus. 

Lekker in het gras luisteren naar schrijvers die hun verhalen voorlezen

De zomer en literatuur vormen samen een uitstekende combinatie: lekker in het gras luisteren naar een mooi verhaal of gedicht. Op het Rotterdamse festival Duizel in het Park in het Vroesenpark kun je luisteren naar schrijvers die uit eigen werk voordragen, zoals Happinez-columnist Henk van Straten en Marieke Lucas Rijneveld. Er is ook een uitgebreid muziekprogramma, met onder meer singer-songwriters Awkward I en Lucky Fonz III en folkzanger Broeder Dieleman.

3, 4 en 5 augustus, Vroesenpark, Rotterdam.

Laat je meevoeren door de mooiste films in de Friese buitenlucht

Een strandje, water en een camping, meer heb je eigenlijk niet nodig als geweldige setting voor een openluchtfilmfestival. Dat hebben de organisatoren van Nachtkijkers dus slim bekeken. Van 31 augustus tot en met 2 september kun je op de watersportcamping van het dorp Heeg genieten van de fijnste films. Daarnaast is er nog van alles te doen: je kunt er bootjes en sups huren (mooie kans om het staand peddelen onder de knie te krijgen), barbecueën, een filmquiz doen… Goed om te weten: wie voor 1 augustus een kaartje koopt is een ‘betide fûgel’ (vroege vogel) en krijgt korting.

31 augustus tot en met 2 september in Heeg, Friesland.

Hét rondreizend theaterfestival is deze maand in Utrecht en Amsterdam

De hele zomer lang toert theaterfestival De Parade langs vier grote steden: Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. In augustus doet het reizend gezelschap eerst Utrecht aan (tot 12 augustus), met een kleine pauze bereikt het vervolgens eindstop Amsterdam (vanaf 17 augustus). De plek bij uitstek om gezellig te eten en rosé te drinken, maar bezoek ook een van de vele voorstellingen. Zing mee bij de Levende Jukebox, bezoek de solo-voorstelling van actrice Hadewych Minis of een voorstelling over ‘John en Yoko, 50 jaar later‘: de keuze is oneindig.

27 juli – 12 augustus in Utrecht.
17 augustus – 2 september in Amsterdam.

Eind augustus, vaste prik: theaterfestival Noorderzon in Groningen

Groningen heeft al jaren zijn eigen theaterfestival, en wat voor een: voor veel Groningers is Noorderzon het hoogtepunt van de zomer. Muziek, circus, cabaret en allerlei andere vormen van theater, je vindt het allemaal in het Noorderplantsoen. ’s Avonds is dat, sfeervol verlicht, beslist het mooiste plekje van de stad.

23 augustus tot en met 2 september, Noorderplantsoen.

Weer eens wat anders dan Hollywood: ontdek films uit Afrika en de Caraïben

Bij mooi weer hóef je niet buiten te zitten. Zeker na de huidige hittegolf kan het heerlijk zijn om lekker in een koele bioscoopzaal te zitten. Tijdens het World Cinema Festival kun je in allerlei Amsterdamse zalen meer dan veertig verschillende films bekijken uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied. Het thema van dit jaar is Cuba.

16 tot 25 augustus, op verschillende plaatsen in Amsterdam.

Meer lezen? 10 tips voor de lekkerste vegan barbecue.

Door anderen gelezen