Leef je op van Kerst? Bezoek de leukste kerstmarkten van Nederland

Leef je op van Kerst? Bezoek de leukste kerstmarkten van Nederland Leef je op van Kerst? Bezoek de leukste kerstmarkten van Nederland Leef je op van Kerst? Bezoek de leukste kerstmarkten van Nederland

Al helemaal in de kerstsfeer? Of nog geen tijd gehad om je boom op te tuigen?

Ga voor een middag glühwein, warme chocolademelk, poffertjes, braadworsten en kerstballen op de leukste kerstmarkten van Nederland. Tot en met het laatste weekend voor Kerst kun je je kersthart ophalen in Valkenburg, Maastricht, Leiden en Den Haag. Warme jas aan, sjaal om, handschoenen niet vergeten en gaan!

Valkenburg: sprookje in de grotten

De Valkenburgse Fluweelengrot en Gemeentegrot zijn vanaf medio december rijkelijk verlicht. Romantisch ingesteld en fan van sprookjes? Dan zijn deze grotten bij uitstek kerstuitje nummer één. De grotten staan vol met stands die vilten tassen, handschoenen, kerstverlichting en beautyproducten verkopen. In de Fluweelengrot zijn ook mergelsculpturen en wandschilderingen te bezichtigen. Als European City of Christmas 2018 is bovengronds Valkenburg ook zeker de moeite waard.

Maastricht: feest op het Vrijthof

Op het in kerstversiering ondergedompelde Vrijthof in Maastricht ontbreekt het doldwaze kerstfans aan niks. Shoppen in de Magic Christmas World, struinen door Dickens Village, je kerstbal voor het goede doel in de wensboom hangen, schaatsen op de ijsbaan, dé ultieme kerstselfie maken in de weerspiegeling van de megakerstbal. Het kan niet op. Fijne markt om na een dag struinen en shoppen in het sfeervolle Maastricht af te sluiten met een flinke mok glühwein.

Den Haag: royal fair

Het sprookjesachtige Voorhout in Den Haag is in de laatste week voor Kerst omgedoopt tot Royal Christmas Fair. Voor kerstspullen van kwaliteit shop je de origineelste kerstboominvulling op deze markt, met een beetje geluk begeleid door Gospel Night of Christmas Sing Along songs. Ook een leuke markt om met kinderen te bezoeken. Voorstellingen, acteurs, kinderkoren en culture activiteiten staan dagelijks op het programma.

Leiden: drijvend naar Kerst

Na een middag slenteren door het historische centrum van Leiden bezoek je tegen de avond de Leidse kerstmarkt. Drijvend op de Nieuwe Rijn bestel je warme chocolademelk of glühwein met een broodje kaasfondue of een braadworst en klets je gezellig bij. In de knusse sleutelstad is de kerstmarkt een feestje met stands met gevarieerd kerstaanbod, een kermis op de kade en verschillende artiesten en Leidse koren op het podium.

Meer inspiratie voor Kerst nodig?

Volgend artikel
Winters weekendje weg? Ga voor kunst en cultuur in Londen
Winters weekendje weg? Ga voor kunst en cultuur in Londen