happi.guide: dit zijn dé events die je niet wilt missen

happi.guide: dit zijn dé events die je niet wilt missen happi.guide: dit zijn dé events die je niet wilt missen happi.guide: dit zijn dé events die je niet wilt missen

Er is zoveel leuks te doen op het gebied van persoonlijke groei, lekker eten, yoga en lifestyle – het is bijna niet bij te houden. Daarom is dat precies wat Happinez vanaf nu voor je gaat doen. In de happi.guide vind je iedere twee weken de drie events waar je niet omheen kunt.

Wie was Helene Kröller-Müller?

Ze werd bekend als een fanatiek kunstverzamelaar en naamgeefster van het beroemde museum op de Veluwe. Maar wie was Helene Kröller-Müller echt? Actrice Julika Marijn –de vaste presentator van het Happinez festival- dook in de duizenden brieven die Kröller-Müller achterliet, en brengt haar nu in het theater tot leven. Haar voorstelling is een persoonlijk verhaal over liefde, troost, de zoektocht naar erkenning en geluk.

‘Uit verdriet geboren’ is tot en met maart 2018 te zien door het hele land.

Mooi, hip en duurzaam shoppen

Wat is dat toch met de Scandinavische landen: op de een of andere manier weten ze er precies wat mooi is. De prachtigste kleding en interieur-accessoires komen er vandaan, en steeds vaker zijn ze nog duurzaam ook. Om bijzondere kleine Finse merken in het zonnetje te zetten, openen communicatiebureaus Sugar Helsinki en W.Green een pop-up store in Amsterdam. Je vindt er fashion, huidverzorging en interieurspulletjes van merken als Arela, Lumi accessories, Secto Design en Saana + Olli. De winkel is open van maandag 6 tot en met zondag 12 november, en gedurende die week kun je er allerlei events, lezingen en workshops bezoeken.

Prinsengracht 715, 1017 JW, Amsterdam
. Maandag tot en met zondag: 10:00 – 18:00

Nieuw winterritueel: wellness in de natuur

Na de pop-up store is er nu ook de pop-up wellness. Wat een uitvinding! In de natuur rond de kapel van Blijburg, in Amsterdam, kun je van 8 tot en met 11 november door de ‘innerlijke wasstraat’. Het bijzonderste is misschien wel de zweethutceremonie, in een koepel gemaakt van takken en wollen dekens. Gloeiend hete basaltstenen stuwen de temperatuur op, overgoten met kruiden en water. Verder kun je meedoen aan een ademmeditatie van yogadocenten Afke Reijenga en Blanca Wennekes, en is er ter afsluiting een kampvuur met ‘soulsongs’ van zangeres Lex Empress en pianist Gilian Baracs. De bedoeling is dat de pop-up wellness een jaarlijks terugkerend winterritueel wordt.

Middagsessies starten om 12.00 uur, avondsessies om 18.00 uur. Reserveren kan bij Blijburg.

Volgend artikel
Happi.guide: dit zijn de fijnste boeken, accessoires en ander leuks
Happi.guide: dit zijn de fijnste boeken, accessoires en ander leuks