Terug naar overzicht

Happi.guide: dit zijn de fijnste boeken, accessoires en ander leuks

Categorie
Happi.guide: dit zijn de fijnste boeken, accessoires en ander leuks

Die biologische handcrème waar we op de redactie allemaal fan van zijn, dat bijzondere boek dat een van ons in één ruk uitgelezen heeft of die prachtige sjaal van ecowol. Bij Happinez komen we heel vaak producten tegen waar we enthousiast over zijn. Zonde om die voor onszelf te houden, dus gaan we ze vanaf nu elke twee weken met je delen.

Lekker voor je binnen- en buitenkant: Rock your World

In deze drukke tijden mogen we best wat meer aandacht besteden aan ons binnenste, vindt Hanneke Peeters. Daarom richtte ze het self-care merk Rock your World op. Self-care? Ja, alle producten van Rock your World zijn gericht op het verzorgen van jezelf: lekker slapen, fijn wonen, tot rust komen. Er zijn zes lijnen, zoals Rock your Self, Rock your Night en Rock your Home, die elk bestaan uit verschillende pillow sprays, aura sprays (lekker voor op je polsen of in je huis) en kristallen. Pure geuren, mooie eenvoudige vormgeving: wij zijn fan.

Op zoek naar de waarde van het onmeetbare

‘Meten is weten’ is een belangrijk uitgangspunt in de Westerse samenleving. We hechten veel waarde aan wetenschappelijk onderzoek. Maar is alles wat we niet kunnen meten daarom onbelangrijk? Beperken we ons niet teveel als we alleen kijken naar wat we kunnen toetsen? Jan Bor, filosoof en zen-beoefenaar, wil weten hoe de ‘meten-is-weten’-blik ons beïnvloedt en hoe we op andere manieren naar de wereld kunnen kijken. Hij ontmoet vernieuwende denkers op het gebied van zorg, onderwijs, wetenschap en economie.

In vier afleveringen van ‘Tussen Meten en Weten’ gaat Bor op onderzoek uit. Ze worden uitgezonden in De Boeddhistische Blik van KRO-NCRV, vanaf 28 november op elke dinsdagavond om 22.55 uur.

Zo kennen we er maar één: dichter en fotograaf Rupi Kaur

Eerlijk, kwetsbaar en krachtig tegelijk, zo zou je dichter en illustrator Rupi Kaur het beste kunnen omschrijven. Hoeveel dichters ken je die hun eigen werk illustreren met de prachtigste tekeningen? Die zichzelf op Instagram niet alleen blootgeven met hun poëzie, maar ook met fotografie – soms prachtig gestileerd, soms helemaal zonder opsmuk? Rupi Kaur is one of a kind. Ze schrijft over liefde, vrouwelijkheid, verlies en pijn. Onlangs verscheen haar tweede bundel, ‘The sun and her flowers’. Mocht je zo iemand zijn die bij poëzie denkt, ‘niets voor mij’, dan kan het werk van Rupi je wel eens van gedachten doen veranderen.

what’s the greatest lesson a woman should learn?

that since day one. she’s already had everything
she needs within herself. it’s the world that
convinced her she did not.

Rupi Kaur – The sun and her flowers (Andrews McMeel publishing)

Elke donderdag vind je op Happinez.nl de leukste evenementen en redactiefavorieten.

Door anderen gelezen