Terug naar overzicht

Vanavond een mooie serie kijken? Deze drie moet je hebben

Categorie
Vanavond een mooie serie kijken? Deze drie moet je hebben

Wat hebben we de laatste tijd veel goede tv-series gezien. Ben jij in het overweldigende aanbod de weg een beetje kwijt? Dit zijn drie absolute uitschieters, allemaal te zien op Netflix.

Als je wilt weten hoe het echt is om een kroon en hermelijnen mantel te dragen

Mocht je nog wel eens fantaseren over het leven van een prinses, dan kijk je daar na het kijken van The Crown voorgoed iets anders tegenaan. De prachtig gemaakte serie (nog nooit werd er zoveel geld gestoken in één serie, en dat zie je aan de fantastische decors, locaties en kostuums) laat je meeleven met de Britse kroonprinses en latere koningin Elizabeth II. Niet alleen met haar, trouwens, maar ook met haar zus (geen koningin worden, maar wel voortdurend rekening moeten houden met Het Protocol – zozeer dat je niet mag trouwen met de man van je dromen) en haar echtgenoot. Heavy weighs the head that wears the crown, zeggen de Britten, en da’s niet voor niks.

Seizoen 2 van The Crown is nu te zien op Netflix

Als je wilt zien hoe een affaire twee levens totaal overhoop kan gooien

In series is vreemdgaan vaak een hoop stiekem gedoe met een dramatische ontknoping en een duidelijke bad guy. The Affair laat zien dat het vaak om heel gewone mensen gaat die niks kwaads in de zin hebben, maar meegesleept worden door de droom van een ander leven. Bijzonder is dat de serie afwisselend hoofdrolspelers Noah en Alison volgt: je ziet dus hun beider kant van het verhaal, waardoor eens te meer duidelijk wordt hoe twee mensen één situatie totaal verschillend kunnen beleven. Mooie, dromerige beelden (in het begin speelt de serie in een badplaats, dus veel strand en zee), goed gespeeld, en dan speelt er op de achtergrond ook nog de geheimzinnige kwestie van een moord.

Seizoen 1 tot en met 2 van The Affair zijn te zien op Netflix

Als je zin hebt in een fijn feelgoodverhaal over een bijzonder meisje

Onverwoestbaar positief, dat is het weesmeisje Anne – en om te zien net Pippi Langkous, met haar olijke gezicht en lange rode vlechten. De oudere vrouw en haar broer die haar, ergens in het begin van de 20ste eeuw, adopteren, moeten nogal aan haar wennen, omdat ze dachten dat ze een jongen in huis zouden krijgen. Op school en in het dorp vinden ze haar maar een rare. Toch houdt Anne de moed erin, met dank aan haar rijke fantasie. Het duurt even, maar uiteindelijk gaan de mensen haar zien voor wie ze is: een bijzonder meisje met een rijke fantasie. Anne with an E is gebaseerd op de honderd jaar oude klassieker ‘Anne van het groene huis’. In het voorjaar van 2018 verschijnt het tweede seizoen.

Seizoen 1 van Anne with an E is te zien op Netflix

Door anderen gelezen