Een kerstmarkt in de Snorfabriek (en twee andere events die je niet mag missen)

Een kerstmarkt in de Snorfabriek (en twee andere events die je niet mag missen) Een kerstmarkt in de Snorfabriek (en twee andere events die je niet mag missen) Een kerstmarkt in de Snorfabriek (en twee andere events die je niet mag missen)

Dit zijn dé events die je niet wilt missen in de eerste twee weken van december.

Daar is ie dan: de verfilming van een ontroerend en geestig boek

We keken er al een tijd naar uit: de verfilming van Griet op de Beeck’s prachtige boek Vele hemels boven de zevende. Het verhaal van dertiger Eva, die zich onvermoeibaar inzet voor alle mensen om zich heen maar daarbij zichzelf vergeet, raakte miljoenen lezers in België en Nederland. De film van Jan Matthys, waarvoor Op de Beeck zelf het scenario schreef, is net zo ontroerend en geestig en weet de geest van onze tijd even knap te vatten.

‘Vele hemels boven de zevende’ is vanaf 30 november te zien in bioscopen en filmhuizen.

Hoe een meisje uit Friesland een mythe werd

Om haar naam hangt een zweem van sensualiteit en mysterie: Mata Hari. Aan het begin van de twintigste eeuw wordt een meisje uit Leeuwarden dat geboren werd als Margaretha Zelle, een beroemde exotische danseres in Parijs. Maar tien jaar later krijgen de geheime diensten haar ook in het oog: vanwege haar affaires met hooggeplaatste mannen verdenken ze haar van spionage. Mata Hari sterft voor een vuurpeloton in de bossen van de Franse hoofdstad. Maar wie was Mata nu echt, en was ze daadwerkelijk een dubbelspionne? Het Fries Museum wijdde een grote tentoonstelling aan de legendarische danseres.

‘Mata Hari: de mythe en het meisje’ is te zien in het Fries Museum in Leeuwarden tot en met 2 april 2018.

Nog één keer de fabriek in op de kerstmarkt van Snor

Vlak nadat de Sint z’n hielen heeft gelicht kun je je meteen onderdompelen in kerstsferen: op de Kerstmarkt van Uitgeverij Snor. Het is niet zomaar een kerstmarkt, want op deze middag neemt Snor (je kent ze vast van hun vrolijk vormgegeven kook- en cadeauboeken) afscheid van de bijzondere plek waar ze een jaar lang mochten bivakkeren: de ‘Snorfabriek’, een voormalige werkplaats van de NS. Je kunt er dansen, hippe kerststukjes maken, eten, drinken, leuke spulletjes kopen (niet alleen Snor-producten, maar ook meubels en andere spullen die de uitgeverij bij het vertrek uit de fabriek niet meer nodig hebben). Bij Snorfabriek vind je alle kraampjes en stands die op de Kerstmarkt staan.

De Kerstmarkt van Snor vindt plaats op 10 december van 12.00 tot 17.00 uur in de Snorfabriek, 2e Daalsedijk, Utrecht.

Elke donderdag vind je op Happinez.nl de leukste evenementen en redactiefavorieten.

Volgend artikel
De enige vegan kerstmarkt van Nederland (en nog vier decemberfavorieten)
De enige vegan kerstmarkt van Nederland (en nog vier decemberfavorieten)