De enige vegan kerstmarkt van Nederland (en nog vier decemberfavorieten)

De enige vegan kerstmarkt van Nederland (en nog vier decemberfavorieten) De enige vegan kerstmarkt van Nederland (en nog vier decemberfavorieten) De enige vegan kerstmarkt van Nederland (en nog vier decemberfavorieten)

Er is niets dat je zo in de kerststemming kan brengen als een fijne kerstmarkt. Op de Veggie world Winter Fair kun je mooie sustainable feest-outfits, cosmetica en interieur cadeautjes vinden, allemaal fijn voor mens en dier – de redactie selecteerde deze en nog vier andere decemberfavorieten die je niet mag missen.

Deze verzorgingsproducten zijn geïnspireerd op Texel: puur en zonder flauwekul

Lekker basic, zonder flauwekul en gemaakt van eerlijke ingrediënten, dat zijn de verzorgingsproducten van Sara Rosalie. De naamgeefster liet zich voor haar productenlijn inspireren door het eiland Texel, waar ze opgroeide op een schapenboerderij. Alle producten zijn gemaakt van lanoline. Grappig: op haar website kun je niet alleen lippenbalsem, moisturizer en make-up-remover kopen, maar ook posters van schapen en andere Texelse tafereeltjes.

Op deze kerstmarkt vind je 70 kramen met vega(n) lekkers en moois

Er is niets dat je zo in de kerststemming kan brengen als een fijne kerstmarkt. En de laatste tijd poppen er overal kerstmarkten op met mooie handgemaakte en eerlijke producten, maar de Veggieworld Winter Fair is nog steeds de enige vega en vegan kerstmarkt in Nederland. Op de markt, georganiseerd door Viva las Vega’s en Welfair, vind je meer dan 70 foodtrucks en kramen waar je warme chocolademelk en pumpkin soy lattes, mooie sustainable feest-outfits, cosmetica en interieurcadeautjes kunt vinden, allemaal fijn voor mens en dier.

9 en 10 december in Expo Haarlemmermeer. Toegangskaartjes kosten 8 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de deur.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Deze sieraden maken je feest-outfit compleet

Sierlijk, feestelijk en een tikje retro, dat zijn de sieraden van Petra Reijrink. De Haagse ontwerpster laat zich inspireren door de schatten die ze meeneemt van haar reizen, maar geeft overal net haar eigen draai aan. De natuur speelt een grote rol in haar sieraden, je vindt er libelles, bloemen, blaadjes en zelfs een slakje in terug. Petra’s sieraden zijn in boetiekjes door het hele land te koop.

Deze expositie nodigt je uit op zoek te gaan naar de emotie in de natuur

Niets is zo veranderlijk als het gevoelsleven van de mens, daar waren veel schilders zich aan het begin van de 19e eeuw steeds meer van bewust. Ze richtten hun blik steeds meer naar binnen, maar ook naar buiten: in woeste zeeën, hoge bergen en stille maanverlichte nachten heen zagen ze hun emoties verbeeld. Boeiend om bij stil te staan wanneer je kijkt naar de Romantische schilderijen die vanaf 9 december in het Groninger Museum te zien zijn: welke emoties brachten beroemde Europese schilders als J.M.W. Turner en Johan Christian Dahl tot deze kunstwerken? Als je er toch bent, bezoek dan ook de expositie ‘Ook Romantiek’, die je in een artificial reality-wereld de landschappen van de Romantiek zelf laat beleven.

De Romantiek in het Noorden, vanaf 9 december in het Groninger Museum

Dit boek laat je geluk beleven met al je zintuigen

Kun je geluk leren? Volgens Patty Harpenau wel. In haar nieuwe boek A Happy Way of Life laat ze je geluk beleven, met al je zintuigen. Het is een werkboek, dat je leert mediteren –gewoon thuis op de bank of achter je bureau- en vol staat met inzichten en oefeningen over geluk. Op de website die bij het boek hoort kun je de meditaties en workshops uit het boek beluisteren. Komt Patty’s naam je bekend voor? Dat kan kloppen: ze is coach, life teacher en oprichter van The Life Foundation en schreef meer dan veertig boeken over levensgroei.

Patty Harpenau, A happy way of life – de lifestyle en zeven spirituele wetten van meditatie.

Elke donderdag vind je op Happinez.nl de leukste evenementen en redactiefavorieten.

Volgend artikel
Op deze tentoonstelling bewonder je de meest bijzondere sieraden van over de hele wereld (en nog 4 leuke decemberdingen)
Op deze tentoonstelling bewonder je de meest bijzondere sieraden van over de hele wereld (en nog 4 leuke decemberdingen)