Even bijkomen van de drukke feestdagen: zo doe je dat

Even bijkomen van de drukke feestdagen: zo doe je dat Even bijkomen van de drukke feestdagen: zo doe je dat Even bijkomen van de drukke feestdagen: zo doe je dat

Deze dagen zijn helemaal van jou. Tijd om tot rust te komen, om te genieten, om te luisteren naar je lichaam en je hart: waar heb je nu behoefte aan, wat heb je nodig? 

De laatste gasten zijn de deur uit, of je bent weer terug thuis na een bezoek aan familie of vrienden. Het is nog een paar dagen tot oudjaar. Wat ga je doen met de laatste paar dagen van het jaar? Dit zijn zeven dingen waar je waarschijnlijk nét aan toe bent. Ze zijn eenvoudig te realiseren en je zult zien dat je er enorm van opknapt. Uitgerust het nieuwe jaar in!

Veel naar buiten

Na een paar dagen van binnen zitten kletsen en eten, is een wandeling in stilte verkwikkend. En buiten zijn is ontzettend goed voor je humeur, ongeacht het weer. Lekker naar het bos, de heide op of langs het strand, flink doorstappen en daarna genieten van een grote kop thee of chocolademelk.

Apparaten-detox

Niks moet, maar als je echt tot rust wilt komen kan een apparaten-detox enorm helpen. Even zonder telefoon (of alleen op gezette tijden), televisie, computer.

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

Op tijd naar bed

Pure luxe: lekker om een uur of tien naar bed en wakker worden wanneer je uitgerust bent. Van de wekker naar je natuurlijke ritme.

Houd een opruimdag

Wil je het nieuwe jaar met een opgeruimd gevoel beginnen, benader het dan heel letterlijk. Trek een dag uit om een frisse wind door je huis te laten gaan. Ga je boekenkast bijlangs, kleding, keukenkastjes, administratie (één of twee kan natuurlijk ook).

Lekker bijlezen

Herlees je allerliefste lievelingsboek, of trakteer jezelf op iets nieuws dat een goede vriend je heeft aangeraden. Wil je je lekker wentelen in de eindejaarssfeer, kies dan bijvoorbeeld voor Kerstdagen van Jeanette Winterson (twaalf winterse verhalen die niet alleen over kerst gaan) of De winter voorbij van Isabel Allende.

Sporten

Of yoga, of dansen, of welke vorm van beweging dan ook. Het is een echte lifehack: wacht niet tot 1 januari om als bij toverslag alle goede voornemens te gaan uitvoeren, maar ga gewoon nú alvast bewegen. Dat voelt goed, en er ligt in het nieuwe jaar meteen minder druk op: jij bent al begonnen!

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Lummelen

Weinig dingen zijn zo ontspannend als een potje flink lummelen op z’n tijd. Gewoon een dagje rondhangen in joggingbroek, doing nothing at all. Verveling voedt je creativiteit!

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.

Meer lezen over rust en ontspanning?

Vind je het moeilijk om te ontspannen? Dan zijn deze tips voor jou.

Volgend artikel
8 redenen waarom januari tóch best leuk is
8 redenen waarom januari tóch best leuk is