8 redenen waarom januari tóch best leuk is

8 redenen waarom januari tóch best leuk is 8 redenen waarom januari tóch best leuk is 8 redenen waarom januari tóch best leuk is

Januari is niet de meest populaire maand van het jaar. De maand wordt gekenmerkt door een grijze lucht en het gemis van opbeurende feestverlichting. Maar januari wordt ook gekenmerkt door deze 8 positieve eigenschappen, die de maand al meteen wat leuker maken.

Elke dag lichter

De kortste dag van het jaar is ieder jaar op 21 december. Dat betekent dat het vanaf die dag elke dag een stukje lichter is. Als dat geen reden is om de vlag uit te hangen!

Frisse motivatie

De maand januari is een uitgelezen kans om het jaar gezond en fit te beginnen. Na de drank- en eetfestijnen in de decembermaand is het heerlijk om weer even terug naar de basis te gaan. Geen alcohol en louter voedzame, gezonde maaltijden zorgen dat je vol frisse motivatie het nieuwe jaar ingaat.

Vooruit kijken

Januari is bij uitstek een maand om vooruit te kijken naar wat komen gaat. Heb je in het afgelopen jaar nare ervaringen gehad of momenten dat je het even niet meer zag zitten? Laat ze achter in het oude jaar en kijk vooruit, naar een jaar waarin alle mogelijkheden nog open liggen.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Geniet van je cadeaus

December is dan misschien de maand waarin we veel cadeaus ontvangen, maar in januari kunnen we ook daadwerkelijk van die cadeaus gaan genieten.

Binge watchen

Toegegeven, naar buiten gaan is niet bepaald een pretje in deze koude, grijze maand. Maar gelukkig is er binnen genoeg te doen (lees: Netflix). Kruip lekker onder een dekentje op de bank om je favoriete series te binge watchen.


Sparen

Na de big spending in december is een maandje waarin er niet zoveel geld wordt uitgegeven méér dan welkom.

Doelen halen

Niet alleen jij gaat met frisse moed het nieuwe jaar in, maar vrijwel iedereen voelt zich in januari opnieuw gemotiveerd (en dat werkt besmettelijk). Maak gebruik van deze energie om doelen te stellen én te halen.

Snoepen

Last but not least: er zijn nog genoeg oliebollen, pepernoten en kerstkransjes over om de hele maand van te genieten. En ook daar is helemaal niets mis mee.

Over auteur
Freelance journalist Joanne Wienen blijft (met vallen en opstaan) altijd zoeken naar het geheim van een gelukkig, gezond en gebalanceerd leven. Ze schrijft artikelen over alles wat ze tijdens die levensreis meemaakt en leert.

Meer lezen over positief denken?

10 oefeningen in positief denken.

Volgend artikel
Waarom goede voornemens vaak mislukken en hoe je ze wél volhoudt
Waarom goede voornemens vaak mislukken en hoe je ze wél volhoudt