Deze cadeautjes zou je jezelf deze kerst moeten geven

Deze cadeautjes zou je jezelf deze kerst moeten geven Deze cadeautjes zou je jezelf deze kerst moeten geven Deze cadeautjes zou je jezelf deze kerst moeten geven

Tijdens de feestdagen zijn we vooral gericht op anderen. Vergeet je ondertussen jezelf niet? Deze cadeautjes kun je weliswaar niet met een mooie strik erom onder de boom leggen, maar – wel zo makkelijk – je hoeft niet af te wachten of je ze van iemand krijgt, want je geeft ze helemaal zelf.

1. Verwen jezelf

Al die afspraken en verplichtingen rondom de feestdagen zorgen nogal eens voor stress. Het beste medicijn? Jezelf trakteren op wat tijd he-le-maal voor jezelf. Kies iets waar jij blij van wordt en wat je helpt om lekker te relaxen, zet je telefoon op stil en doe even alleen waar je zelf zin in hebt. Boek bijvoorbeeld een massage, gun jezelf een uitgebreide behandeling bij de schoonheidsspecialiste, sluit jezelf een dag op en kijk zoveel romantische films als je wilt of duik een avondje vroeg je bed in met een goed boek.

2. Maak ruimte

Opruimen klinkt nou niet direct als iets wat je jezelf cadeau geeft. Toch is het, juist als je huis vol staat met kerstdecoratie en spullen die je cadeau hebt gekregen, heel fijn om een beetje orde in de chaos te scheppen. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd, zullen we maar zeggen. En het is ook nog eens heel prettig om het nieuwe jaar zonder overbodige rommel te beginnen. 

3. Wees dankbaar

Het einde van het jaar is een mooi moment om eens wat vaker stil te staan bij alle goede dingen in je leven. Wat heb je allemaal bereikt? Welke mensen had je graag om je heen? Waar werd je het meest gelukkig van? Schrijf, vlak na het wakker worden, vijf dingen op waarvoor je dankbaar bent. Zo begin je de dag met een goed gevoel, waardoor je de feestdagenstress beter aankunt. Het helpt je ook om positiever te denken over jezelf en je gaat alle leuke dingen nog meer waarderen. Als je je bewust bent van de mooie momenten, wordt het zoveelste kerstfeestje vanzelf minder een ‘moetje’ en meer iets om van te genieten.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer


4. Ga er even tussenuit

Heb je vrij rondom kerst en oud en nieuw, probeer dan een korte vakantie te boeken. Tijd doorbrengen in een andere omgeving helpt je om los te komen van je dagelijkse beslommeringen en geeft nieuwe energie. Lukt het echt niet om een paar dagen weg te gaan, maak er dan een staycation van: thuis vakantie vieren. Bijvoorbeeld door een dagje uit te waaien op het strand.

5. Maak tijd vrij voor hobby’s

Heb je het afgelopen jaar te weinig tijd kunnen besteden aan een van je hobby’s? Dit is hét moment om er alsnog tijd voor vrij te maken. Volg dus weer eens een yogales, stof je camera af of lees eindelijk al die boeken waar je nog niet eens in begonnen bent.

6. Investeer in je doelen

Heb je altijd al een cursus Frans willen doen of leren om te skiën, maar is het er (alweer) niet van gekomen? Maak een vroege start met je goede voornemens en begin er alvast mee. Ook als je op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of je carrière graag wilt groeien, is dit een goed moment om de eerste stap te nemen. Het geeft voldoening dat je er op z’n minst mee begonnen bent, en vergroot bovendien de kans dat je er in het nieuwe jaar verder mee gaat.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over cadeaus?

Ontdek hier zes cadeautjes om zelf te maken

Volgend artikel
5 soorten stilte (en hoe je ze kunt doorbreken)
5 soorten stilte (en hoe je ze kunt doorbreken)