Ik geef je de sterren: 6 cadeaus om zelf te maken

Ik geef je de sterren: 6 cadeaus om zelf te maken Ik geef je de sterren: 6 cadeaus om zelf te maken Ik geef je de sterren: 6 cadeaus om zelf te maken

Om verbinding te maken met maanenergie, het universum te eren of extra te aarden, óf gewoon voor de leuk: al deze cadeautjes zijn geïnspireerd op het heelal.

Maanborduurwerk

Lief borduurwerk dat opvalt door subtiele eenvoud en nog meer betekenis krijgt als het de maanstand betreft van het moment waarop jij bent geboren – of degene aan wie je het cadeau wilt geven. Je kunt bijvoorbeeld een houten borduurring kiezen die het linnen met de maan omlijst. Eromheen kun je kralen toevoegen om de ronde maanvorm te creëren, en pailletten als sterretjes. Bij hobbywinkels vind je alle tools en via sterrenkundige sites kun je aan de hand van geboortegegevens de maanstand bepalen.

Sterrenbeeld talisman

Een hanger aan je ketting die geluk brengt of bescherming is van alle tijden en culturen, en het is extra bijzonder als zo’n talisman uniek is en persoonlijk. Bijvoorbeeld eentje die je zelf maakt in de vorm van een zakje, waarop je met kralen en draad een constellatie weergeeft die bij jouw sterrenbeeld hoort. Of een ander hemeltafereel dat je toepasselijk vindt. Het zakje biedt plek aan een ​​lievelingskristal of -bloem, en ook aan de ketting kun je bedels toevoegen voor extra symboliek.

Universum in een kopje

Ook zonder pottenbakschijf kun je thuis met klei een kom of kopje vormen. Tutorials laten zien dat je met een simpele deegroller, een spatel en sponsje al een heel eind komt. Met kleuren kun je experimenteren, zoals bijvoorbeeld een nachtzwart kommetje met een goudgele constellatie op de bodem, die als verrassing tevoorschijn komt bij de laatste slok. Voor het bakken en glazuren heb je echter wel een keramische oven nodig, want stevig aardewerk vraagt om extreem hoge temperaturen. In dat geval is het wijsheid je in te schrijven voor een workshop pottenbakken en dit mee te nemen ter inspiratie. Wel kun je thuis je servies customizen met porseleinverf – dat kun je afbakken in een keukenoven, maar je kunt er dan niet van eten/uit drinken. Ieder gezinslid zijn eigen sterrenbeeld op de buitenkant van een mok is ook leuk.


Dierenriemtekens

Speciale stenen die je vindt tijdens een wandeling of stenen die je meeneemt als souvenir van een fijne plek, lenen zich perfect voor dit doe-het-zelfklusje. Stenen staan voor aarde-energie, daardoor kunnen ze een houvast zijn om jezelf te aarden als je dat nodig hebt. Met bladgoud of goudverf kun je ze bewerken, bijvoorbeeld door er dierenriemteken op te schilderen. Zo geef je ze extra kracht. Mooi op tafel of op je altaar.

Maanfasedoosje

Luciferdoosjes die je van de buitenkant beplakt met bijvoorbeeld goudfluweel, kun je versieren met kleine maanfasen, gemaakt van stevig materiaal. Bijvoorbeeld gezaagd van koper, en rondom elke vorm een met houtskool gecreëerde schaduw gecreëerd voor nog meer effect. Mooie set om iemand cadeau te doen, samen met een bijenwaskaars. Bij elke nieuwe maanfase kan de kaars worden aangestoken met een lucifer uit het bijbehorende doosje. Om zo verbinding te maken met de maanenergie, of om een bepaalde maanfase te eren.

Planeten journal

Om een dagboek of journal nog persoonlijker te maken, kun je er een feestelijk leeslint aan toevoegen met daaraan bijvoorbeeld een maan of de aarde. Knip een cirkel uit stevig karton en bedek ‘m met de goudfolieverpakking van je favoriete reep chocolade. Verfrommel de folie eerst een beetje, zodat de textuur grilliger wordt. Breng meerdere laagjes aan voor wat kleurverschil. Maak er een gaatje in en haal er goudkleurig garen of lint doorheen. Bevestig het als leeslint aan de binnenkant van de kaft of gebruik ‘m als losse boekenlegger.

Beeld: styling en fotografie door Pia Jane Bijkerk

Deze cadeautjes komen uit de Happinez Astrologie guide. Nu zonder verzendkosten te bestellen in de Happinez webshop

Meer DIY?

Zo maak je zelf een magische kaars.

Volgend artikel
Recept: bospaddenstoelenstoof met romige polenta
Recept: bospaddenstoelenstoof met romige polenta