DIY: zo maak je zelf een mooi koord voor het Happinez Zomerboek

DIY: zo maak je zelf een mooi koord voor het Happinez Zomerboek DIY: zo maak je zelf een mooi koord voor het Happinez Zomerboek DIY: zo maak je zelf een mooi koord voor het Happinez Zomerboek

Het Zomerboek is dit jaar rijker dan ooit, met nóg meer inspiratie, puzzels en artikelen om bij weg te dromen onder de zon.

Om alles goed bij elkaar te houden – en je boek te voorzien van een personal touch – kun je er een mooi koord of lint om wikkelen. We helpen je op weg:

Stap 1:

Verzamel prachtige schatten uit de natuur: denk aan schelpen, stenen, (bloem)blaadjes, kruiden, veertjes of mos. Extra leuk zijn aandenkens van je vakantiebestemming, bijvoorbeeld munten, postzegels of een koelkastmagneetje. *Wat je wel of niet uit de natuur mag meenemen verschilt per land. Check altijd van tevoren goed wat mogelijk is en zorg ervoor dat je de natuur en ecosystemen niet verstoort.

Stap 2:

Kies een mooi koord dat je gemakkelijk om het boek heen kunt wikkelen. Je kunt hiervoor lint gebruiken dat niet te glad is, stevig koord of zelfs touw. Met een lange reep stof kun je ook zelf een koord maken, bijvoorbeeld door het in reepjes te knippen en het te vlechten. Vervolgens kun je jouw natuurschatten op het koord plakken of het met naald en draad aan het koord vastmaken. Laat je creativiteit vrij stromen!

Stap 3:

Wikkel daarna het koord een paar keer om je boek heen. Als je nog wat mooie vakantie souvenirs over hebt, kun je deze ook in het boek plakken. Door het koord blijft alles goed bij elkaar. Als je wilt kun je het boek sluiten door er een strik of knoop in te leggen, maar leuker is het om het boek nog even open te laten; blader er na je vakantie af en toe doorheen, om het vakantiegevoel vast te houden.

We wensen je een stralende zomer toe!

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
DIY: zo maak je zelf een beschermende dromenvanger
DIY: zo maak je zelf een beschermende dromenvanger