DIY: zo maak je zelf een beschermende dromenvanger

DIY: zo maak je zelf een beschermende dromenvanger DIY: zo maak je zelf een beschermende dromenvanger DIY: zo maak je zelf een beschermende dromenvanger

Dromenvangers werden eeuwen geleden al gemaakt door Indianen uit Noord-Amerika, die ze boven de wiegjes van hun kinderen hingen om ze te beschermen tegen enge dromen. Een dromenvanger bestaat uit een ring met daarin een web, en zou ervoor zorgen dat nachtmerries worden tegengehouden en fijne dromen worden doorgelaten.  

Dromenvangers zijn ook prachtig als decoratie, en je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken. Wij leggen je uit hoe je dat doet (ook leuk om samen met je kind te doen!).

Benodigdheden:

  • Een schaar
  • Een metalen ring
  • Wol, touw en/of garen
  • Lijm
  • Versieringen, zoals veren, kralen, steentjes of schelpen

Stappenplan

Stap 1:

Wikkel de wol om de metalen ring. Je kunt het begin van je draad eventueel vastlijmen, zodat het beter blijft zitten.

Stap 2:

Pak het touw of garen (je kunt dit ook weer met wol doen als je dit mooier vindt) en maak een strakke knoop aan de bovenkant van de ring. Deze knoop wordt het startpunt van je dromenvangerweb.

Stap 3:

Sla hetzelfde draad een paar centimeter verderop om de ring, zodat er een lusje ontstaat. Herhaal dit totdat je weer bij het beginpunt bent.

Stap 4:

Als je weer bij het beginpunt bent, maak je, nog steeds met hetzelfde stuk touw, halverwege het gespannen draad weer een lus. Herhaal dit weer tot je bij het midden bent en doe dit ook bij de volgende rondes. Laat in het midden van je web een rondje ‘vrij’, zodat de goede dromen erdoor kunnen.

Hier vind je een duidelijke uitlegvideo.

Tip: je kunt, als je dat mooi vindt, kraaltjes toevoegen aan je web.

Stap 5:

Versieren maar! Knoop aan de onderkant van je dromenvanger 4-5 draden. Hier kun je versieringen aan hangen, zoals kralen, veren, schelpen of steentjes.

Stap 6:

Knoop aan de bovenkant van je dromenvanger ook een draad, zodat je ‘m op kunt hangen.

Hang de dromenvanger op in de slaapkamer of bevestig ‘m aan de muur. Slaap lekker!

Meer DIY?

Zo maak je zelf een verkwikkende bodyscrub.

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.
Volgend artikel
DIY: zo maak je zelf een magische kaars
DIY: zo maak je zelf een magische kaars