De dagen na kerst: zo overleef je de ‘kerstblues’

De dagen na kerst: zo overleef je de ‘kerstblues’ De dagen na kerst: zo overleef je de ‘kerstblues’ De dagen na kerst: zo overleef je de ‘kerstblues’

De overgang van december naar het nieuwe jaar kan abrupt aanvoelen; de kerstlampjes ruimen het veld en de kerstboom verliest ineens al zijn naalden.

Krijg jij ook een mistroostig gevoel wanneer de feestdagen voorbij zijn? Met deze 4 tips overleef je de kerstblues.

Laat het lekker hangen

Laat die kerstlampjes lekker hangen, ook na december. Want juist tijdens die donkere dagen in januari kunnen we wel wat extra licht gebruiken. Je kunt de kerstlampjes ook hergebruiken in de slaapkamer. Drapeer ze rond je hoofdeinde en blijf het hele jaar in de kerststemming.

Kies voor de lichte kant van het leven

Het einde van de feestdagen betekent ook het begin van rust. Het riedeltje van ‘eerste kerstdag hier, tweede kerstdag daar’ is voorbij en dát betekent tijd voor jezelf. Maak hier ook gebruik van en vul een dag met activiteiten die jou gelukkig maken (of plan juist even helemaal niks).

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

Schrijf een bedankbrief aan het afgelopen jaar

Er is niets zo goed voor een geluksboost als dankbaarheid. Probeer stil te staan bij de fijne ervaringen die je in het afgelopen jaar hebt gehad. Een reis, een nieuwe vriendschap, een fijne werkplek. Of gewoon tevredenheid over het leven in het algemeen, met alles erop en eraan. Schrijf het in een brief, notitieboekje of spreek het zachtjes uit.


Zet een intentie voor het nieuwe jaar

Neem de tijd om rustig na te denken over wat je belangrijk vindt voor het aankomende jaar. Hoe wil je je voelen en wat maakt je gelukkig? Wees vooral niet selectief, maar schrijf gewoon alles wat er bij je binnenkomt op.

Kies een lijstje van vijf intenties die nu het belangrijkst voor je zijn en waaraan je het komende jaar wilt werken.

Een simpel geschreven of getypt lijstje met je intenties is prima, maar het kán leuker! Haal gerust potloden, glitterpennen en kleurstiften tevoorschijn en laat je creativiteit stromen. Plaats je lijstje op een plek waar je het regelmatig ziet en bekijk ze opnieuw en opnieuw en opnieuw…

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Meer lezen over positief denken?

10 oefeningen in positief denken.

Volgend artikel
Als je Oud en Nieuw vreselijk vindt: 8 manieren om er toch iets leuks van te maken
Als je Oud en Nieuw vreselijk vindt: 8 manieren om er toch iets leuks van te maken