Als je Oud en Nieuw vreselijk vindt: 8 manieren om er toch iets leuks van te maken

Als je Oud en Nieuw vreselijk vindt: 8 manieren om er toch iets leuks van te maken Als je Oud en Nieuw vreselijk vindt: 8 manieren om er toch iets leuks van te maken Als je Oud en Nieuw vreselijk vindt: 8 manieren om er toch iets leuks van te maken

Zou je op de kalender het liefst 31 december en 1 januari overslaan? Dan ben je bepaald niet de enige. Die overgang van het oude naar het nieuwe jaar is voor veel mensen een beladen moment. Zo vier je je eigen feestje, precies op jouw manier.

Maak je huis klaar voor het nieuwe jaar

Je hoeft niet naar een groot feest om het oude jaar ritueel uit te luiden. Stel de laatste dag van het jaar in het teken van ‘out with the old, in with the new’: ga lekker opruimen en reorganiseren. Weg met oude tijdschriften, boeken die je toch niet gaat lezen, kleding die je niet meer draagt. Of richt je woonkamer eens anders in. Alles voor een fris begin van het nieuwe jaar.

Stratego, Kolonisten en Risk

De truc met oud en nieuw is: niet te veel verwachten. Moet die avond Hét Feest van het Jaar worden, dan is de kans best groot dat het toch een tikje tegenvalt. Neem je gewoon voor om er een gezellige avond van te maken. Trek bordspelletjes uit de kast, zorg dat er wat lekkers in huis is, zet een fijn muziekje op.

Schrijf een brief aan je toekomstige zelf

Oudjaarsdag is een prima moment om vooruit te blikken. Schrijf eens een brief aan je toekomstige zelf: wat wens je jezelf toe voor het komende jaar? Een mooie traditie om mee te beginnen: op 31 december kun je je vorige brief teruglezen, en zo verder.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Wellness-avondje

Ga het nieuwe jaar schoongeboend in. Lekker een uurtje in bad met een fijn boek, net zo lang tot je er helemaal rimpelig uit komt. Rustgevend muziekje op, kaarsjes aan, een extra lekkere bruisbal in het water en na het badderen je vel goed insmeren met een zachte olie.

Geef jezelf een mooi cadeau

Ook een mooie traditie om nu mee te beginnen: geef jezelf om twaalf uur ‘s nachts een mooi cadeau. Van een heerlijk parfum tot een waardevol boek, van een mooi sierkussen tot een nieuw dagboek: het hoeft niets groots te zijn, als het maar iets is dat waarde heeft voor jou en dat een goede start van het nieuwe jaar symboliseert.

Blik terug op het oude jaar

Zet eens op een rijtje wat je in het afgelopen jaar allemaal gedaan hebt. Het is vast meer dan je denkt: wat heb je geleerd, welke vaardigheden heb je verder ontwikkeld, wie heb je geholpen, met wie heb je mooie momenten beleefd?

Ga lekker slapen

Vroeg naar bed gaan voelt misschien een beetje gek met Oudjaar. Maar als je het allerliefste lekker onder de wol kruipt, gun jezelf dat dan en ga lekker uitgerust het nieuwe jaar in.

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.

Meer lezen over rituelen?

Ben je iemand verloren? Deze rituelen geven een beetje steun bij groot gemis.

Volgend artikel
8 redenen waarom januari tóch best leuk is
8 redenen waarom januari tóch best leuk is