Na het zien van deze film bekijk je de wereld met andere ogen – en nog drie fijne nieuwe dingen voor komende week

Na het zien van deze film bekijk je de wereld met andere ogen – en nog drie fijne nieuwe dingen voor komende week Na het zien van deze film bekijk je de wereld met andere ogen – en nog drie fijne nieuwe dingen voor komende week Na het zien van deze film bekijk je de wereld met andere ogen – en nog drie fijne nieuwe dingen voor komende week

Tien jaar geleden waren we massaal onder de indruk van de prachtige film Earth, waarin het leven op onze planeet op een onvergelijkbare manier in beeld gebracht werd. Het vervolg is vanaf nu te zien, en overtreft deel 1. Om verliefd op te worden, al het moois dat Earth: Een Onvergetelijke Dag je laat zien.

Zoek je een mooi cadeautje, of heb je al je notitieboekjes alweer volgeschreven? Dan moet je deze hebben

Wij wisten ook niet dat het kan: papier maken van steengruis. En dan ook nog heel móói papier. Het gave stationery-merk Paper on the Rocks maakte in samenwerking met de bloggers van De Groene Meisjes een collectie prachtige notitieboekjes van het materiaal en voorkomt zo dat er meer bomen gekapt moeten worden. Je kunt kiezen uit een ‘gewoon’ notitieboekje, een Eerste Keren Dagboek en een boekje waarin je Random Acts of Kindness kunt noteren: lieve dingen die je voor andere mensen gedaan hebt (of nog wilt doen). Hier vind je de boekjes.

Deze voorstelling vertelt een liefdevol verhaal over de band tussen een ouder en een kind – en wat ziekte daarmee kan doen

Hoe oud je ook bent, voor je ouders blijf je altijd hun kind. Maar wat gebeurt er als de rotziekte dementie de rollen omdraait? In de voorstelling Ma vertelt Eric Corton het verhaal van een zoon die zijn moeder langzaam maar zeker ziet veranderen. Ze is er nog wel, maar haar geest dwaalt steeds verder af. Het is een liefdevol portret van een ouder en een kind, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst. De voorstelling is vanaf nu te zien in theaters door het hele land.

Benieuwd hoe je een nieuw leven opbouwt aan de andere kant van de wereld? Dit boek laat zien hoe je dat doet (zelfs met drie kinderen)

Misschien droom je er wel eens van, maar staan er altijd praktische bezwaren in de weg: een nieuw leven beginnen in een heel ander land (al dan niet met gezin). Jeroen en Linda deden het. Nadat ze met hun kinderen meerdere lange reizen gemaakt hadden door Azië, trokken ze een jaar geleden voor langere tijd naar Chili, waar ze een yogastudio oprichtten: Al Fin Del Mundo (aan het einde van de wereld). In het boek ‘The Traveling Yoga Family’ vertellen ze hoe zee en nieuw bestaan opbouwden, wat hun inspiratiebronnen zijn en hoe het verre reizen hen vormde. Komt hun verhaal je bekend voor? Dat kan kloppen: de familie werd vorig jaar gevolgd door het programma ‘Helemaal het einde’.

The Traveling Yoga Family – levenslessen van de familie Van Kooij. Kosmos uitgevers

Van dichtbij zien hoe een babypanda op zoek gaat naar voedsel? Dan mag je deze film niet missen

Als je natuurfilms zegt, zeg je Earth. De documentaire van de BBC maakte in 2007 grote indruk, door de unieke manier waarop het leven op onze planeet in beeld werd gebracht. Vanaf 18 januari kun je het langverwachte vervolg op de film zien, dat nog bijzonderder is dan het eerste deel. Tien jaar later kunnen camera’s blijkbaar nog veel meer. Je ziet van dichtbij hoe een babypanda op zoek gaat naar voedsel, en hoe een zebrajong een rivier probeert over te steken. Om verliefd op te worden, al het moois dat Earth: Een Onvergetelijke Dag je laat zien. Je bekijkt de wereld na het zien even met andere ogen.

Earth: Een Onvergetelijke Dag is te zien in filmtheaters door heel Nederland

Elke donderdag vind je op Happinez.nl de leukste evenementen en redactiefavorieten.

Volgend artikel
Dit zijn de films die je moet zien op het IFFR 2018
Dit zijn de films die je moet zien op het IFFR 2018