Terug naar overzicht

Happi.guide: dit zijn de fijnste boeken, accessoires en ander leuks

Categorie
Happi.guide: dit zijn de fijnste boeken, accessoires en ander leuks

Die biologische handcrème waar we op de redactie allemaal fan van zijn, dat bijzondere boek dat een van ons in één ruk uitgelezen heeft of die prachtige sjaal van ecowol. Bij Happinez komen we heel vaak producten tegen waar we enthousiast over zijn. Zonde om die voor onszelf te houden, dus gaan we ze vanaf nu elke twee weken met je delen.

Van dit boek krijg je zin om te consuminderen

Zelf wasmiddel, deo of conditioner maken? Daar draai je je hand niet voor om met de tips van Anne Drake. Haar aanstekelijke boek ‘Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken’ staat vol recepten en creatieve ideeën. Kamer voor kamer gaat ze je huis bij langs. Ze maakt je keuken frisser, je woonkamer meer basic (weg met overbodige spullen, hoera voor wat echt belangrijk is) en je slaapkamer vrediger. En dat alles op een vrolijke manier, het wordt nergens prekerig. Je krijgt er zin van om te consuminderen op z’n Anne’s: ‘Zero waste, maximum style.’

‘Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken’, Anne Drake (Monteau).

Zo maak je iemand blij met NIKS

Een cadeau dat de ontvanger niets oplevert – en toch ook weer heel veel. Dat is NIKS, de nieuwe cadeaukaart van Greenpeace. Je kiest het bedrag waarmee je Greenpeace wilt steunen, en je geliefde / zus / vader / werknemer krijgt een mooi kartonnen doosje met daarin helemaal NIKS. Maar ondertussen draag je er bijvoorbeeld wel aan bij dat er ‘NIKS meer wordt gekapt in de Amazone, NIKS vervuilends meer in de oceaan terechtkomt en NIKS meer uit de bodem van de Noordpool wordt geboord’. Mooi idee toch?

Een tempel die in je hand past

Instant vertedering, dat is het gevoel dat de handgemaakte tempeltjes van Haveli oproepen. De bedenkers, Subash en Hanneke Taneja, maken van luciferdoosjes en hout kleurige tempeltjes die in je hand passen. Een lief persoonlijk cadeautje, maar ook een bijzondere aanvulling op je persoonlijke huisaltaar. Elk tempeltje dat je bestelt wordt verpakt in een ‘Sari bag’, een lokaal project van Subash en Hanneke waarbij Indiase vrouwen tasjes maken van hun oude sari’s. Wil je de tempel opsturen als cadeau, dan kun je een persoonlijke boodschap meesturen.

Ontdek naar welke kant jouw innerlijke kompas uitslaat

Hoe vind je in het leven de weg die bij jou hoort? Je innerlijke kompas kan je de weg leiden, maar soms ben je de verbinding met dat kompas kwijt geraakt. De Inner Compass-kaarten, geïnspireerd op filosofie, psychologie en eeuwenoude tradities als het Taoïsme en de I Tjing, helpen je om weer in contact te komen met wie je bent en wat je echt wilt. ‘Diep van binnen’, ‘Overgave’, ‘Kwetsbaarheid’: de kaarten (met boekje waarin ze toegelicht worden) brengen je op een speelse manier in contact met je intuïtie.

Elke week, op donderdag, vind je op Happinez.nl de de leukste evenementen en redactiefavorieten.

Door anderen gelezen