Vijf natuurfilms die je niet mag missen

Vijf natuurfilms die je niet mag missen Vijf natuurfilms die je niet mag missen Vijf natuurfilms die je niet mag missen

Ongelooflijk diepe oceanen gevuld met onontdekt leven, immens groene bossen met allerlei insecten en kleurrijke planten en oneindige valleien als bewijs van het verstrijken van de tijd: de aarde is zo vol wonderen dat ze nooit verveelt.

Dus hoe kun je een luie zondagmiddag beter invullen dan met het kijken van natuurfilms? Dit zijn vijf films en series met de natuur in de hoofdrol die je niet mag missen.

Chasing Ice

In deze documentaire volg je National Geographic fotograaf James Balog dwars door het arctische gebied, waar hij time-lapse camera’s neerzet om de voor het oog van de wereld veranderende gletsjers vast te leggen.

Planet Earth, the complete collection

Deze natuurserie van de BBC vertelt het epische, meeslepende verhaal van het leven op aarde. Van de grootste rivieren tot de hoogste bergen, van verborgen ondergrondse grotten tot uitgestrekte woestijnen: deze serie neemt je mee op reis langs de meest extreme leefomgevingen van dieren.

Mission Blue

We leven in een gigantische, prachtige wereld maar vaak zijn we zo druk met onze eigen levens met al onze dilemma’s en geluksmomenten. In deze film gaat oceanograaf en fotograaf Sylvia Earle op avontuur in de zee, en legt ze vast hoe we langzaam bezig zijn dit prachtige ecosysteem af te breken. Mission Blue vertelt haar levensverhaal en haar persoonlijke missie om onze planeet te redden.

Life

Deze mini serie van de BBC laat de aarde zien in al haar glorie. De crew van David Attenborough laat leven op de hele planeet zien in tien verschillende afleveringen.

The Blue Planet: A Natural History of the Oceans

Deze epische achtdelige serie – die je alleen al wilt kijken omdat hij is ingesproken door David Attenborough – kostte vijf jaar om te filmen en legt de lat voor wat we kunnen verwachten van natuurdocumentaires nog iets hoger.

Volgend artikel
Vrouwen met een missie
Vrouwen met een missie