Chagrijnig? Dit is hoe je er in een handomdraai vanaf komt

Fotografie Sophie Spanjer
Chagrijnig? Dit is hoe je er in een handomdraai vanaf komt Chagrijnig? Dit is hoe je er in een handomdraai vanaf komt Chagrijnig? Dit is hoe je er in een handomdraai vanaf komt

We hebben er allemaal weleens last van.. een slecht humeur. Helemaal op dagen waarop alles lijkt mis te gaan. Van koffie morsen over je net gewassen witte blouse, te laat komen op een belangrijke afspraak tot een lekke band: er zijn zoveel dingen te verzinnen die je humeur goed kunnen verpesten. En nee, het is niet altijd makkelijk om uit zo’n bui te komen – maar dit kan helpen.   

Met deze zes tips ben je gauw weer in een beter humeur.

 1. Luister naar vrolijke muziek

  Van welke muziek wordt jij ontzettend vrolijk? Maak voor jezelf een playlist met nummers waar je blij van wordt. Zo heb je die altijd bij de hand als je een mindere bui hebt.

 2. Let op je ademhaling

  Letten op je ademhaling wanneer je niet je dag hebt, kan je gelijk rustiger maken. Als je onrust ervaart heb je vaak een snellere ademhaling, en dat zorgt voor nog meer stress. Neem de tijd om rustig in en uit te ademen en je zult merken dat je je gelijk een stuk beter voelt.

 3. Bel met een vriend of vriendin 

  Een goed gesprek met een vriend of vriendin kan je helpen om alles weer even in perspectief te zien. Door met hem of haar te bellen hoor je het perspectief van een ander, en kun je beter relativieren. Zo valt het allemaal wel weer mee.

 4. Wees lief voor jezelf

  Juist op de dagen dat alles even niet zo loopt als het hoort te lopen kan het helpen om extra lief voor jezelf te zijn. Trakteer jezelf op een lekker kopje koffie bij jouw favoriete koffiezaakje, neem een warme douche of laat een schuimend bad vollopen. Neem de tijd om hier goed van te genieten.

 5. Je hoofd leegmaken 

  Door een rondje te gaan rennen of  een uurtje fanatiek in de sportschool tekeer te gaan, maak je endorfine aan. Dit stofje geluk maak je aan wanneer je verliefd bent, een orgasme hebt, of wanneer je sport. Je kunt zelfs levenslessen leren in de sportschool, en je kunt je lichaam stimuleren om meer geluksstofjes aan te maken.

 1. Dankbaarheid is de sleutel

  Count your blessings. Hoe cliche deze quote misschien ook klinkt, het is wel een belangrijke om dankbaar in het leven te staan. Sta eens stil bij de dingen waar jij je dankbaar voor voelt. Zijn het je vrienden? Familie? Of je partner? Wanneer je jezelf hier bewust van maakt, zal je meer geluk ervaren.

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volgend artikel
Toe aan een sabbatical? Zo pak je het aan
Toe aan een sabbatical? Zo pak je het aan