Dít moet je doen om gelukkiger te worden (volgens Patrick van Hees)

Dít moet je doen om gelukkiger te worden (volgens Patrick van Hees) Dít moet je doen om gelukkiger te worden (volgens Patrick van Hees) Dít moet je doen om gelukkiger te worden (volgens Patrick van Hees)

Wat heb je nodig om gelukkig te worden en te blijven? Patrick van Hees, auteur van Geluk is D.O.M. geeft vijf praktische tips die je op weg helpen.

Spreek vaker af met vrienden

Het positieve effect van vriendschappen op ons geluksgevoel is iets dat, gelukkig, nooit slijt. Dus tijd investeren in je sociale relaties is misschien wel de kortste weg naar een gelukkiger leven (in ieder geval volgens het langst lopende Harvard-onderzoek). 

Plan je oplaadpunten als eerste in je agenda

Oplaadpunten zorgen ervoor dat je kunt ontstressen, dat je meer positieve gevoelens ervaart en dat je letterlijk bijtankt. Voor de een is sporten een oplaadpunt, voor de ander lezen of meditatie. Gelukkige mensen hebben veel verschillende oplaadpunten. Het gebrek aan voldoende oplaadpunten is voor veel mensen de grootste belemmering om gelukkiger te kunnen zijn. Plan je oplaadpunten in in je agenda om te voorkomen dat je er niet aan toekomt. 

Kies doelen die bij je passen

Een van de grootste uitdagingen voor een gelukkig leven, is dat je leert te ontdekken welke doelen en daarbij behorende activiteiten bij JOU passen, bij je interesses, sterke punten, omstandigheden en levensfase. Hoe beter het past, hoe meer energie je hebt, en hoe gelukkiger je je voelt. 

geluk

Ga op digitaal dieet

Is je smartphone er om jou te helpen, of ben jij een beetje een slaaf van je telefoon? Kies je momenten waarop je ‘connected’ bent, en heb je volledige aandacht voor momenten waarop je ‘in real life’ leeft. Op deze manier houd je controle over je gedachten en je handelingen. En dat draagt bij aan een gelukkiger leven. 

Plan altijd iets leuks

Als je een actielijst maakt, zorg dan dat je er ook altijd minimaal 1 leuke activiteit op zet, die positieve gevoelens bij je opwekt: die gezellige vriendin bellen, even dollen met die grappige buurman of even langs dat zaakje dat die heerlijke nootjes verkoopt. Op die manier heb je altijd iets om naar uit te kijken, en boost je iedere dag je gevoel een beetje de goede richting op.

 

Volgend artikel
Zo krijg je een gezonde relatie met geld
Zo krijg je een gezonde relatie met geld