Prangende vraag? Intuïtief schrijven biedt advies

Prangende vraag? Intuïtief schrijven biedt advies Prangende vraag? Intuïtief schrijven biedt advies Prangende vraag? Intuïtief schrijven biedt advies

Je bent verliefd op iemand anders, krijgt geen energie meer van die vriendschap of kampt met twijfel over je werk.

Er zijn kwesties die je niet met iedereen kunt of wilt bespreken, maar die je wel dagelijks bezighouden. Durf je op je gevoel te vertrouwen? Ga dan intuïtief met je vragen aan de slag. Leg kaarten, pendel, mediteer of schrijf intuïtief. Het helpt om je innerlijke stem te horen. Wat is intuïtief schrijven en wat levert het op?

Schrijven met jezelf

Soms voel je dat het tijd is voor verandering in je leven. Als die niet in de lijn der verwachtingen ligt, kun je dit sterke gevoel wantrouwen. Op dat soort momenten is intuïtief schrijven een krachtige manier om inzichten te krijgen. Schrijven met je (hogere) zelf of gids; dat is intuïtief schrijven. Wat je ook gelooft, waar je ook op vertrouwt, intuïtief schrijven is in principe niet meer dan schrijven met jezelf. En vaak weet je meer dan je denkt.

Bizar en vertrouwd

Je schrijft een vraag op en houdt je hand boven het papier in afwachting van een reactie. Wat er dan gebeurt? Je ziet je hand bewegen en een antwoord opschrijven, zonder dat jij dat initieert. Bizar? Ja. Eng? Nee. Het voelt vertrouwd. Als je spanning voelt, stop dan en ga op een ander moment verder.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 1.750 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn

  • Leer je eigen tarotleggingen duiden

  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Gesloten vraag

Bereid je voor op het schrijven door te mediteren of iets anders te doen waar je rustig van wordt. Zorg dat eventuele stress en spanning uit je lijf zijn op het moment dat je je pen op papier zet. Ontspannen? Schrijf de situatie waar je graag advies over wilt in het kort op. Schrijf vervolgens een gesloten vraag op en houd je hand boven het papier. Ben je voldoende ontspannen, dan zul je merken dat je hand vanzelf naar het papier beweegt en het antwoord op je vraag opschrijft. Probeer niet te sturen, laat het gebeuren.


Focus

Bevraag alleen dingen waar je al een sterk gevoel bij hebt. Als je twijfelt over je relatie, wees dan specifiek. Brengt mijn relatie me nog voldoende? Focus op de vraag en het gevoel dat je erbij hebt. Neem als je klaar bent even de tijd om het antwoord te verwerken. Wat heeft het je gebracht? Laat het bezinken en maak er wat aantekeningen van, zodat je het later terug kunt lezen.

Voorbeelden van vragen:

  • Ben ik klaar voor een nieuwe baan?
  • Ben ik bang om een relatie aan te gaan?
  • Zal alleen reizen mij op dit moment veel opleveren?
Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over intuïtie?

Dit zijn 15 affirmaties om je intuïtie te versterken.

Volgend artikel
Eerste hulp bij uitstelgedrag: dit helpt
Eerste hulp bij uitstelgedrag: dit helpt