Zen en de kunst van het niet weten

Zen en de kunst van het niet weten Zen en de kunst van het niet weten Zen en de kunst van het niet weten

Hoe zorg je dat je lekker zen blijft? Dat je je geest open houdt en zonder vooroordelen? Hoe kom je in een staat van niet-weten?

Geheel gewijd aan niet weten

In Happinez ‘Peace of mind’ vind je een prikbord vol tips & tricks van mensen die het (waarschijnlijk) weten. We hebben daar een tip uitgezocht: de fantastische website www.niet-weten.nl van spiritueel auteur Hans van Dam. Deze site is, zoals de naam al doet vermoeden, geheel gewijd aan niet-weten.

Een citaat:

Waar het zo’n beetje op neerkomt? Met je mond vol tand staan. Daar komt het zo’n beetje op neer. Niet weten betekent: geen antwoorden hebben op de grote levensvragen. Ook niet – laat ik er maar geen doekjes om winden – op de kleine. Zelfs niet – dan hebben we het ergste meteen maar gehad – op de allerkleinste. Het betekent niet dat er geen antwoorden zijn. Dat zou nog steeds een antwoord zijn. Het betekent niet dat je geen kennis meer hebt. Het betekent niet dat je dom bent. Het betekent niet dat je in de war bent. Het betekent alleen maar dat je bij nader inzien niet weet hoe het allemaal zit, hoort en moet.

Voor meer wijsheden, klik hier  

Volgend artikel
Filosoferen aan de keukentafel
Filosoferen aan de keukentafel