Terug naar overzicht

Zo gebruik je de natuur om je dag goed te beginnen

Categorie
Zo gebruik je de natuur om je dag goed te beginnen

We lijken soms te vergeten dat de natuur het allemaal beter bedacht dan wij. Dus waarom zouden we proberen haar te overtreffen? Met deze zes ochtendrituelen start je de dag met een duwtje in je rug van moeder natuur.

Zo gebruik de kracht van de natuur bij het opstaan, en begin je je dag stralend. Want al het goeds dat de aarde voor ons groeit, dat is te mooi om niet te delen.

Een mini-meditatie voor het raam

Je bewust zijn van de cirkels die de natuur doormaakt kan je een andere blik op de wereld geven en ervoor zorgen dat je veranderingen makkelijker kunt accepteren. Want alles maakt continu een proces van verandering door, dat is de verpletterende pracht van het leven. Deze mini-meditatie helpt je hier bewust van worden.

Zet je ramen open, en adem de buitenlucht in. Kijk naar de boom die je ziet staan, de plantjes op je balkon of in je tuin, en het onkruid op de stoep. Bedenk hoe de plant die je ziet gegroeid is en hoe de zon en de regen daar invloed op hebben gehad. Focus je dan op de geluiden van buiten. Wat hoor je? Zelfs in een drukke stad kun je naar de natuur luisteren, als je er aandacht voor hebt. Sluit je ogen en focus op de wind, de vogels als je die hoort, en op andere geluiden die voorbijkomen. Stel de levenscirkel van deze geluiden voor. Hoe zijn ze ontstaan? Denk dan aan de oneindigheid hiervan, de symbolische lemniscaat die elk leven doorloopt. Van geboren worden, tot opgroeien, tot ouder worden en sterven, om vervolgens zorg te dragen voor het ontstaan van ander, nieuw leven. Blijf zo een minuut of vijf zitten of staan, en je zult zien dat je door je bewust te zijn van de levenscirkel van de natuur de dag met andere ogen zult bekijken. 

Denk bij deze cirkel van het leven ook eens aan de producten die je in je mond stopt: hoe zijn die gegroeid en groot geworden? En kun je misschien meer en vaker ingrediënten gebruiken die eerlijk en puur zijn? Denk daarbij bijvoorbeeld aan de producten van Zonnatura, die vol zitten met het allerbeste dat de natuur te bieden heeft: niets lekkerder dan puur natuur!

De natuur is te mooi om niet te delen

De natuur heeft ervoor gezorgd dat wij mogen rondlopen op deze aarde en ze weet als geen ander wat goed voor ons is. Dus waarom zou je dit niet met de mensen delen die het dichtste bij je staan? De natuur maakt de lekkerste ingrediënten, die Zonnatura weer in haar producten stopt om ze zo puur mogelijk te delen. Zet daarom ’s ochtends een kopje thee voor je lief, maak een ontbijtje met gezonde ontbijtgranen van Zonnatura, koop vers fruit bij de groenteboer om de hoek en eet een gezonde notenreep als je trek krijgt in de ochtend. Het delen van de natuur is makkelijker dan je denkt.

Begin je dag met een bosbad

Begin je je dag weleens door een stukje te lopen? Grote kans dat je op deze manier je hoofd leegmaakt, en je nieuwe ideeën en oplossingen verwelkomt. Wandelen is namelijk goed voor je probleemoplossend vermogen en lopen zorgt ook nog eens voor extra verbindingen tussen je hersencellen: mensen die regelmatig een ommetje maken hebben meer verbindingen tussen beide hersenhelften. In Japan hebben ze er zelfs een speciale naam voor: Shirin-yoku, oftewel een bosbad. Japanners verbinden zich met deze lopende vorm van meditatie met de natuur en met het bos. In 1982 werd het zelfs erkend door de Japanse overheid en gebruikt om de levenskwaliteit te verbeteren. Zo voelden mensen zich na een bosbad minder gestrest, boos en angstig. Dus neem de tijd om ’s ochtends een rondje door het park te lopen en je zult zien dat je de dag opgewekter begint.

Een (h)eerlijk ontbijt

Een gezond ontbijt met al het goede dat de natuur te bieden heeft zorgt ervoor dat je lichaam zich optimaal kan voorbereiden op de dag. De kunst is om te kiezen voor een ontbijt waar veel levenskracht in zit. Door veel voeding te eten waarin zonlicht ligt opgeslagen, zoals biologische granen, groente en fruit gebruik je de kracht en vitaliteit van de natuur volop. Zo heeft elke kleur groente of fruit zijn eigen specifieke en heilzame voedingsstoffen en zitten levende vruchten bomvol enzymen, vitaminen, mineralen en voedingsvezels.

In het Goedemorgen ontbijt van Zonnatura zitten biologische volkoren granen vol levenskracht, en het bevat eerlijke, voedzame en biologische ingrediënten – zoals de natuur ze gemaakt heeft. Zo geef je je lijf en hoofd brandstof om de dag tegemoet te treden.

Spreek je dankbaarheid uit voor de natuur

Het uitspreken van je gedachten kan heel krachtig zijn: daarom werken affirmaties en doelen ook zo goed. Door hardop uit te spreken wat je denkt, geef je je woorden kracht mee die ze in je hoofd nog niet bezaten. Begin je dag daarom eens door te zeggen waar je dankbaar voor bent. Voor het leven, de aarde, je lichaam, voor de zon, de regen, de maan, het gras, de yoghurt in je koelkast, de theeblaadjes in je kopje en voor de vlinder op je balkon. Zo besef je je ten volle hoe bijzonder je leven eigenlijk is.

Je eigen altaar voor de aarde

Simpele dingen van buiten zijn prachtig om naar te kijken, ook al lopen we er vaak aan voorbij. Verzamel daarom het moois van buiten dat je tegenkomt op een wandeling, en leg het bij elkaar om er zo je eigen natuuraltaar van te maken op een plek waar je in je huis vaak langsloopt. Denk aan donkerrode bladeren in de herfst, bloesemblaadjes die op de grond zijn gedwarreld, nootjes en eikels, takjes en blaadjes waarvan alleen de nerf nog zichtbaar is. Zo ben je ook binnenshuis in contact met de natuur en de seizoenen. Je kunt deze plek ook gebruiken om je intentie voor de dag uit te spreken (zie vorig kopje). Zo gebruik je je altaar als een plek om te aarden en om in contact te staan met de natuur voordat je je dag instapt.

Een pakket bomvol goeds van moeder aarde

Ben je benieuwd naar de (h)eerlijke biologische producten van Zonnatura? Maak kans op een pakket van Zonnatura en Happinez (met tien verschillende producten van Zonnatura en deze mooie notitieblokken met gedroogde bloemen uit de Happinez shop), vol met al het goeds dat de natuur te bieden heeft. Om te winnen deel je een foto van jouw ochtendritueel op Facebook of Instagram met de hashtags #eengoedbegin #alhetgoedeuitdenatuur en wie weet heb jij dit pakket binnenkort in huis.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Zonnatura. Lees hier meer over alle natuurlijke producten van Zonnatura. 

Door anderen gelezen