Zo klinkt geluk: 10 x liedjes waar je blij van wordt

Zo klinkt geluk: 10 x liedjes waar je blij van wordt Zo klinkt geluk: 10 x liedjes waar je blij van wordt Zo klinkt geluk: 10 x liedjes waar je blij van wordt

Het is vandaag International Day of Happiness, een initiatief van de Verenigde Naties. Op deze dag van geluk wordt muziek gebruikt als universele taal en wordt je uitgenodigd mee te doen aan de #HappySoundsLike campagne.

Uit volle borst

Je hebt liedjes die van vrolijkheid bijna uit hun voegen barsten. Muziek waar je blij van wordt, die je voeten op de grond doen tappen en waarbij je je moet inhouden om niet uit volle borst mee te gaan zingen. Die liedjes wil de Verenigde Naties gebruiken om verbondenheid te voelen met elkaar. Om mee te doen aan de campagne, deel je simpelweg een liedje waar jij vrolijk van wordt.


Verbondenheid

Door middel van de universele taal van muziek kunnen we ons verbonden voelen met iedereen die lijdt aan armoede, schending van mensenrechten, humanitaire crisis en de effecten van klimaatverandering en milieuvervuiling.

James, Michael en Charlize

Ambassadeurs van de campagne kozen hun favoriete blije deuntjes al uit: zo wordt James Blunt vrolijk van We Are Young van Fun, kan Michael Douglas zijn glimlach niet onderdrukken als hij naar Zip-a-Dee-Doo-Dah van James Baskett luistert en droomt Charlize Theron weg bij Every Teardrop is a Waterfall van Coldplay.

Bij Happinez hebben we rondvraag gedaan op de redactie, en dit zijn liedjes waar wij intens gelukkig van worden:

Mambo No5 – Lou Bega

King of the World – First Aid Kit

Wanna Be Startin’ Somethin’– Michael Jackson

Feeling Good – Nina Simone

Shake It Off – Taylor Swift

Open – Rhye

Flowers In Your Hair – The Lumineers

Het Regent Zonnestralen – Acda en de Munnik

Surfin’ U.S.A. – The Beach Boys

Strut Miss Lizzie – David Johansen, Vince Giordano And The Nighthawks

Wil je nog meer blije liedjes? We deelden eerder al eens een blije playlist, die is hier terug te vinden.

Volgend artikel
Tegen de stroom in
Tegen de stroom in