Dit is je jaarhoroscoop voor 2022

Wat brengt het jaar 2022 jou? Onze huisastroloog Johanna Blok kijkt wat de sterren voor ons in petto hebben op het gebied van dromen en daden. Daarbij kijkt ze in deze jaarhoroscoop 2022 niet alleen naar de bekende zonnetekens, maar ook naar de maantekens, die veel vertellen over hoe wij omgaan met onze gevoelens.

Deel met vrienden:

Ram

De planeet Neptunus is de koning van de droom. Hij staat bij Ram ook nog eens in de zone van de slaap en het droomleven. Dat kan betekenen dat je dromen intenser worden, dat je s nachts vaker wakker wordt met het gevoel dat een droom echt gaat gebeuren, dus voorspellend is, of dat je je in de droom bewust wordt van het feit dat je slaapt en dat je het verloop van de gebeurtenissen in je droom kunt beïnvloeden; lucide dromen noemen we dat.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Als we willen weten hoe jouw daadkracht zich dit jaar ontwikkelt, kijken we naar Mars en Saturnus. Mars is de planeet die zorgt voor actie en initiatief. Saturnus geeft je doorzettingsvermogen en helpt je om plannen te maken en uit te voeren. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Ram
Ben je geboren met Maan in Ram, dan komt je gevoel altijd eerst en daarna, als je omgeving reageert, ontdek je dat het vaak beter is om eerst even adem te halen en dan pas te reageren. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Stier

Neptunus bevindt zich in de zone van vriendschap en maatschappelijke idealen. Dat kan ervoor zorgen dat je droomt van een ideale, utopische wereld, waarin geen kwaad meer bestaat. Alleen maar liefde.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Saturnus heeft dit jaar een stevig pakketje voor je… In het teken Waterman fungeert hij als een strenge dirigent die jou keihard laat zweten. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Stier
Als je geboren bent met de Maan in Stier heb je sterke instincten en ingesteld op ervaringen die je opdoet met je zintuigen. Zaken die je huid prikkelen (massages), muziek die je oren streelt, lekker eten en drinken op je tong, dat zijn de dingen waarvoor je leeft. De valkuil is dat deze genotzucht kan doorslaan. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Tweelingen

Met de planeet Neptunus in de zone van je reputatie en maatschappelijke loopbaan, kun je de onbestemde drang ervaren dat het tijd is om je dromen waar te maken. Tegelijk kan het lastig zijn om precies te weten wat je echt wilt.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Saturnus in Waterman zorgt voor een stabiele ‘backbone’ bij alles wat je onderneemt. Je gaat dit jaar gestructureerd en stabiel aan de gang, stapje voor stapje, werkend aan een doel, misschien zelfs voor een titel of diploma. Vooral als je net bent begonnen met een nieuwe studie, pakt dat erg goed uit. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Tweelingen
Heb je de Maan in Tweelingen? Dan is er emotioneel altijd wel wat aan de hand. Je wisselt snel van euforie naar somberheid. Jantje lacht, jantje huilt, zei men vroeger. Dat heeft te maken met je fijne antenne voor wat zich in je omgeving afspeelt. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Kreeft

Diep in elke Kreeft huist een gevoelige ziel die van nature meer affiniteit heeft met dromen dan met de werkelijkheid. De meeste Kreeften houden van romantische films, muziek en kunst. Daarin is de wereld mooier, spannender en zachter dan de rauwe realiteit.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Terwijl Neptunus je dromen versterkt, is Saturnus vooral bezig om grote schoonmaak te houden in je onderbewustzijn. Dat betekent dat je een sterke noodzaak kunt voelen om aan de slag te gaan met traumas of pijn uit het verleden. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Kreeft
In het teken Kreeft staat de Maan op haar favoriete plek. Op haar gevoeligst, haar kwetsbaarst, maar ook op haar krachtigst. Daarom kunnen mensen met Maan in Kreeft zo goed omgaan met hun emoties. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Leeuw

Met de droomplaneet Neptunus in de zone die gaat over diepe pijn en oude traumas, zouden jouw dromen dit jaar herinneringen boven kunnen brengen aan zaken die je al heel lang hebt verdrongen. Omdat je er liever niet aan wilt terugdenken. Dat is misschien niet de meest romantische of leuke opvatting van het fenomeen dromen, maar het is wel een bijzonder heilzame.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Met Saturnus in Waterman, recht tegenover jouw sterrenbeeld, kan het heel lastig zijn om je daadkracht te doseren. Je kunt heen en weer geslingerd worden tussen periodes waarin je heel stoer beslist: zo, nu ga ik het doenen episodes waarin je doelloos op de bank of in bed blijft liggen. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Leeuw
Blijheid is zon beetje jouw basisemotie, want wie Maan in Leeuw heeft, is geboren met een zonnestraal in het hart. Vooral als je de mogelijkheid hebt om creatief te zijn, iets met kunst te doen of met theater (optreden), dan ben je op je gelukkigst. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Maagd

Met Neptunus in het teken Vissen zou het zomaar kunnen dat jij (waarschijnlijk al een paar jaar) droomt van de grote, onvoorwaardelijke liefde. Zo een die een leven lang meegaat.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Als Saturnus in Waterman staat, belooft hij jou een jaar waarin je uitzonderlijk productief kunt zijn. Dat is sowieso al iets waar de ijverige Maagd blij van wordt. Bovendien helpt hij jou om wat meer de focus te leggen op de grote lijnen, waar je normaal weleens verstrikt raakt in de details. Dat zorgt ervoor dat je meer kunt bereiken dan normaal; terwijl je minder hard hoeft te werken, zie je meer resultaat. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Maagd
Als je Maan in Maagd hebt, ontleen jij emotionele zekerheid aan het gevoel dat je anderen kunt helpen, dat je dienstbaar kunt zijn. Daardoor kun je soms te veel in de schaduw terechtkomen, terwijl anderen schitteren met het resultaat van jouw inspanning. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Weegschaal

De droomplaneet Neptunus staat bij jou in de zone die gaat over de alledaagse dingen die ons dierbaar zijn. Planten, huisdieren, boodschappenlijstjes, make-up, kleding, de vorm en de schoonheid die zit verscholen in de details. Dat kan zorgen voor veel onrust als je s nachts tot rust probeert te komen.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Met Saturnus in Waterman krijg jij dit jaar de steun en empowerment die je nodig hebt om aan je doelen te werken. Dat gaat op een heel natuurlijke en prettige manier. Je vindt de juiste balans tussen hard werken en ontspannen, tussen zelf doen en het werk aan anderen over laten, tussen een strak plan maken en daar flexibel op inspelen. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Weegschaal
Als jij de Maan in Weegschaal hebt is vrede en evenwicht het allerbelangrijkste. Van ruzies, lawaai en onrust raak je emotioneel van slag. Toch zal je dat niet snel aan anderen laten merken. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Schorpioen

De droomplaneet Neptunus in het bevriende sterrenbeeld Vissen brengt jou gelukkige en behulpzame dromen. Dromen waarin je opeens een creatieve oplossing vindt voor een probleem. Dromen waarin je hele films of boeken bedenkt, dromen waarin je kunstwerken maakt…

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Op grond van je dromen zou het logische advies zijn: aan de slag met al die goede ideeën. Maar Saturnus in Waterman kan behoorlijk dwarsliggen. Niet dat je niet hard kunt werken, maar zaken gaan voor het meisje, oftewel, de dingen die je het liefst zou doen, blijven liggen omdat andere, belangrijkere zaken voorrang eisen. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Schorpioen
Als je maan in Schorpioen hebt, dan zul je alle emoties op een heel diepe manier ervaren en vervolgens verwerken. Het gaat er bij jou zelden of nooit luchtig aan toe. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Boogschutter

De droomplaneet Neptunus bevindt zich in de zone van jouw jeugd en je thuis. Dat gaat over dromen met een nostalgisch of sentimenteel gehalte. Je kunt heimwee hebben naar vroeger, ervan dromen om terug te gaan naar de plek waar je bent geboren.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Saturnus in Waterman is jou goed gezind. Niet alleen omdat hij je helpt met uithoudingsvermogen en een strakke planning, maar ook omdat hij je ondersteunt bij lastige onderhandelingen en het afsluiten van contracten. Op meerdere vlakken is deze strenge planeet een steun in je rug, waardoor je in 2022 meer kunt bereiken dan je zelf voor mogelijk had gehouden. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Boogschutter
Als je bent geboren toen de Maan in het teken Boogschutter stond, ben je het liefst altijd onderweg. Terwijl anderen veiligheid ontlenen aan een vaste plek en een vaste omgeving en familie, schuilt er in jou iets van een zigeuner. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Steenbok

Als je een rasechte Steenbok bent, heb je misschien de neiging dit blokje over te slaan en meteen door te lezen in je horoscoop over Daden. Dromen is niet voor jou, daar heb je geen tijd, geld of interesse voor. Toch vermoeden de sterren dat ook jij stiekem weleens wegdroomt.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Saturnus is jouw eigen planeet, vandaar dat je bekend staat om je daadkracht. Met Saturnus in Waterman is die net zo sterk als altijd, maar je hebt wel de neiging om de dingen anders te doen dan normaal. Alsof je bezig bent met je eigen kleine revolutie. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Steenbok
De maan voelt zich in Steenbok kwetsbaarder dan ze zich wil voordoen. Als je de maan in Steenbok hebt, vind je het uitermate belangrijk dat anderen niet bij jou naar binnen kunnen kijken. Emoties houd je het liefst voor jezelf. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Waterman

Met Neptunus in Vissen in de zone die alles vertegenwoordigt wat voor jou waardevol is, droom je als Waterman van manieren waarop jij waarde kunt creëren. Misschien gaat dat in eerste instantie over geld en vermogen, is er een sterk verlangen om je schaapjes op het droge te krijgen. Maar zodra jij jezelf de vraag stelt: ‘en wat ga je met die schaapjes doen?’, dan is het antwoord waarschijnlijk esoterisch.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Saturnus bevindt zich het hele jaar in Waterman. Dat betekent dat je flink aan de beurt bent, wat betreft werk en verantwoordelijkheden. Er komt geen einde aan de stapels op je bureau. Net als je denkt dat je tijd hebt voor vakantie of een moment van ontspanning, komt er weer iets nieuws op je af. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Waterman
Met Maan in Waterman ontleen je gevoelens van zekerheid aan jouw rol binnen een groep. Pas jij er tussen of niet. Het liefst hoor je bij een groep van mensen die een beetje anders zijn, vrijdenkers, originele mensen. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.

Vissen

Van nature is Vissen al het meest dromerige sterrenbeeld, maar met Neptunus dit jaar in jouw eigen teken, droom je meer en grootser dan normaal. The sky is the limit.

Wil je weten wat jou nog meer te wachten staat? Je leest het in je jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022.

Saturnus in Waterman in de zone die voor jou contemplatie vertegenwoordigt, zegt dat het belangrijk is om in stilte en op de achtergrond aan een nieuw leven te werken. Misschien zou je een tijdje naar een retraite kunnen gaan, of naar een plek waar jij je in alle rust kunt voorbereiden. Dit jaar is als het ware een soort stilte voor de storm, waarin jij een soort spirituele cleaning kunt ondergaan. Meer over jouw daadkracht lees je in deel 2 van jouw grote jaarhoroscoop.

Maan in Vissen
Vissen is een van de favoriete tekens van de maan. In dit zachtaardige waterteken komt de maan erg goed tot haar recht. Ben je geboren met Maan in Vissen dan ben je zacht, gevoelig en empathisch. Lees gauw verder voor je volledige maantekenhoroscoop.