Alleen geboren tweeling? Ontdek wat je daarvan kunt merken

Alleen geboren tweeling? Ontdek wat je daarvan kunt merken Alleen geboren tweeling? Ontdek wat je daarvan kunt merken Alleen geboren tweeling? Ontdek wat je daarvan kunt merken

Eén op de tien mensen is onderdeel van een tweeling, volgens het boek Ik wou dat ik twee hondjes was. Hoe zit dat dan, want zoveel tweelingen zijn er toch niet? Klopt, bij een groot deel van deze zwangerschappen sterft één van de tweelinghelften in een vroeg stadium. Een alleen geboren tweeling is gedurende zijn of haar leven onbewust met dit verlies bezig, schrijft het duo Austermann in het boek ‘Het drama in de moederschoot’. Ontdek de kenmerken van een alleen geboren tweeling.

Tweelinghelften die alleen geboren worden, kunnen een gelukkig en succesvol leven leiden, maar er zijn een paar thema’s die zich aan hen opdringen: eenzaamheid, moeite met verbinding, schuldgevoelens en angst. Herkenbaar? Zoek uit of je een alleen geboren tweelinghelft bent, want het komt vaker voor dan bekend.

Niet meer samen

De tijd in de baarmoeder kunnen we ons niet bewust herinneren, maar op zielsniveau is er dan al veel gaande. Uitgaande van reïncarnatie maakt een ziel zich op voor een nieuw leven en in het geval van een tweeling doen twee zielen dat samen. Op het moment dat één van beiden overlijdt, is dat voor de ander een grote shock. In plaats van met zijn tweeën word je alleen geboren. De dood van de andere embryo maak je van dichtbij mee. Jij leeft door, iedereen is alláng blij, behalve jij.

Zelfkennis en identiteit

Wat zijn opvallende kernmerken in het gevoel en karakter van een alleen geboren tweeling? Deze persoon voelt zich vaak alleen, ook in grote en prettige gezelschappen. Hij of zij heeft de neiging vrienden heel dichtbij te laten komen en vindt het tegelijkertijd lastig om zich echt met hen te verbinden. Een alleen geboren tweeling draagt vaak de eigenschappen van beide tweelinghelften in zich, waardoor er een verrassende mix ontstaat van bijvoorbeeld alpha én bèta, introvert én extravert, bindingsdrang én bindingsangst. De alleen geboren tweeling is altijd zoekende naar nieuwe ervaringen. Dat levert hem of haar een kleurrijk leven op, maar zorgt ook voor verwarring rondom identiteit en zelfkennis.

Deze klachten kan een alleen geboren tweeling krijgen

Bij alleen geboren tweelinghelften doen zich vaak klachten en angsten voor die te maken hebben met het vroege verlies van hun broer of zus. Zo hebben deze mensen moeite met loslaten en afscheid nemen, vinden ze kleine ruimtes onprettig en zijn ze bang om verlaten te worden. Lichamelijke klachten die zich voordoen hangen vaak samen met angst en nervositeit: paniekaanvallen, beverigheid, spijsverteringsstoornissen en nagelbijten zijn hier voorbeelden van. Vaak hebben alleen geboren tweelingen geen idee waar de angsten en klachten mee samenhangen.

Wat te doen?

Voor een alleen geboren tweeling is acceptatie en bewustwording belangrijk. Op het moment dat je je realiseert dat je je overleden tweelinghelft mist of zoekt, kan dat rust geven op momenten van innerlijke onrust. Er zijn nog legio andere kenmerken waar een alleen geboren tweeling zich in kan herkennen. Herken je jezelf of iemand anders in bovenstaande en wil je er meer over weten? Duik in de boeken Ik wou dat ik twee hondjes was en Het drama in de moederschoot en ontdek wat jou verder helpt. Een krachtig hulpmiddel om met je emoties rondom het verlies van je tweelingbroer- of zus om te gaan, zijn opstellingen. Door  naar je systeem van herkomst – je familie – te kijken kun je jezelf en je tweelinghelft letterlijk én figuurlijk een plek geven.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Familieopstellingen: dit is waarom ze zo bijzonder zijn (en hoe ze werken)
Familieopstellingen: dit is waarom ze zo bijzonder zijn (en hoe ze werken)