Heel jezelf en je relaties: drie adviezen van Nicole LePera

Heel jezelf en je relaties: drie adviezen van Nicole LePera Heel jezelf en je relaties: drie adviezen van Nicole LePera Heel jezelf en je relaties: drie adviezen van Nicole LePera

Holistisch psycholoog Nicole LePera, bekend van de bestseller ‘How to do the work’, bracht onlangs een nieuw boek uit: How to be the love you seek. In dit boek legt ze uit hoe je onvervulde behoeften uit het verleden je relaties in het heden kunnen beïnvloeden. Of dat nu gaat om de relatie met je partner, familie, vrienden of collega’s.  

Nicole vertelt in het boek onder andere hoe je wonden uit het verleden kunt identificeren. Als je die wonden kunt helen, dan word je niet alleen gelukkiger en gezonder, maar verbeter je ook de relatie met anderen én jezelf, zegt ze.

Deze praktische tips uit het boek helpen je alvast op weg:

Word je bewust van je lichaam

Hoewel de meeste mensen ervan uitgaan dat wat we denken en voelen afkomstig is uit ons denkende brein, zijn onze lichamelijke sensaties medeverantwoordelijk voor het ontstaan van gedachten en gevoelens. Door je bewust te worden van de gewaarwordingen van je lichaam kun je daarom verandering brengen in hoe je denkt en hoe je je voelt, en daarmee ook in de manier waarop je in relaties staat.

Nu cadeau bij een halfjaar Happinez

Na het gigantische wereldwijde succes van de baanbrekende bestseller How to do the work komt de holistische psycholoog Nicole LePera met haar tweede boek: How to be the love you seek. Nu hét cadeau bij een halfjaarabonnement op Happinez.

Om je lichaamsbewustzijn te ontwikkelen kun je allereerst over de dag verspreid lichaamsbewuste pauzes inlassen. Regelmatig pauzes nemen voor lichaamsbewustzijn helpt je je aandacht te verleggen van een overactief denkende geest naar de ervaring van je lichaam in het hier en nu. Verplaats op zo’n moment je aandacht volledig naar de ervaring van in je lichaam zijn en verken intussen je lichamelijke sensaties.

Ga de natuur in!

Onderzoek heeft uitgewezen dat rechtstreeks fysiek contact met de natuur, ook wel aarden genoemd, je lichaam op het diepste niveau stabiliseert, schrijft Nicole. Bijna elk aspect van je lichamelijke functioneren wordt erdoor verbeterd. ‘Er is aangetoond dat de natuurlijke elektrische lading van de aarde ons parasympatische systeem activeert, onze hartslagvariabiliteit verbetert, de nachtrust verbetert, de energie verhoogt, pijn verlicht, stress verlaagt, ons algehele welzijn verbetert en ons lichaam in balans brengt.’ Genoeg reden dus voor een fijne wandeling! Als je de mogelijkheid hebt, ga dan dagelijks minstens dertig minuten naar buiten, adviseert LePera.

Momenten van selfcare zijn goud waard

Door kleine momenten van selfcare te creëren, kun je beter omgaan met stressvolle momenten en blijf je kalm en geaard. ‘En wanneer je goed voor jezelf zorgt, kun je er ook beter voor anderen zijn’, schrijft Nicole. Denk bij selfcare bijvoorbeeld aan mediteren, goed slapen, naar buiten gaan, een gezonde maaltijd voor jezelf klaarmaken, bewegen, schrijven of lezen. Maak hier dagelijks tijd en ruimte voor.

Tip: je krijgt How to be the love you seek nu cadeau bij een halfjaarabonnement op Happinez. Samen voor maar 29,-. Abonneer je hier.

Als klinisch psycholoog met een eigen praktijk liep Dr. Nicole LePera tegen de beperkingen van traditionele psychotherapie aan. Het zorgde maar zelden voor langdurige verandering, ze wilde méér voor haar patiënten en haarzelf. Daarom ging ze op zoek naar een filosofie die mentale, fysieke en spirituele gezondheid met elkaar verbindt. Inmiddels heeft ze een kleine revolutie ontketend met haar holistische kijk op psychologie. Ze startte de #SelfHealers-movement, heeft een beststeller op haar naam staan (‘How to do the work’) en op Instagram deelt ze dagelijks levensveranderende inzichten aan 8,5 miljoen (!) volgers.

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.

Meer lezen over relaties?

Wil je breken met een familielid? Wacht even, tipt Susan Smit.

Volgend artikel
Holistisch psycholoog Nicole LePera: ‘Je intuïtie is wie je werkelijk bent’
Holistisch psycholoog Nicole LePera: ‘Je intuïtie is wie je werkelijk bent’