Maart-horoscoop: een maand van mededogen en inkeer

Maart staat in het teken van spiritualiteit. Met Neptunus, de zon, Venus en Mercurius die grote delen van de maand door het gevoelige en empathische sterrenbeeld Vissen koersen. Het helpt ons om elkaar te bekijken met zachte ogen, om tot inkeer en bescheidenheid te komen. Met zoveel Vissen-energie is het heilzaam om tijd in afzondering door te brengen. Misschien kan dat besef de lockdown een beetje verzachten. Je leest er alles over in je horoscoop maart.

Deel met vrienden:

Ram

Normaal sta je graag op de barricades, maar ook jij komt in maart tot rust, alsof de innerlijke radartjes even niet meer zo hard hoeven rond te draaien. Het maakt je bewuster van de enorme power waarmee je normaal gesproken in het leven staat, de dingen doet of najaagt. Misschien besef je dat het daardoor moeilijk voor je is om echt in het moment te leven, om volop te genieten van wat er is. Omdat je altijd onderweg bent, gehaast en gestrest. Daarom alleen al is deze ‘pauze’ uitermate welkom. Maar tegelijk kan het besef er komen dat die snelheid bij jou hoort. Je bent een menselijk racepaardje en het helpt niet om jezelf daar schuldig over te voelen of boos op jezelf te worden. Accepteer dat we niet allemaal altijd even mindful kunnen zijn. Jij mag best vol levenslust achter vlinders en vliegen aanrennen. Als je zo af en toe maar even pauze neemt om te rusten, te eten en te drinken. En als je topprestaties van jezelf vraagt, zorg dan ook voor de beste brandstof: goede koolhydraten (volkoren producten zoals haver!) zijn daarbij belangrijk. Ze geven je de energie die je nodig hebt.

Stier

Vissen is van nature bevriend met Stier, dus in een periode dat de energie van Vissen sterk aanwezig is, geniet jij mee alsof jij je mag koesteren in het lentezonnetje. De spiritualiteit van Vissen brengt jou dieper bij een geloof in het goede in de mensen en in de wereld. En dat is wat je momenteel sterk nodig hebt. Ook merk je dat je behoefte hebt aan mensen om je heen met een opgewekte spirit, die jou een beetje uit je aardse dalletje kunnen tillen. Dus voor jou geen verdieping in afzondering, maar het advies om je gezelschap met veel zorg te kiezen. Door contact te maken met de juiste mensen, zie je weer licht aan het eind van de tunnel en dat is momenteel erg belangrijk. Verder is de natuur misschien wel je beste vriend. Met alle levende wezens, insecten, dieren en planten die een boodschap voor je hebben: die van de eeuwige cirkel van het leven, die nooit stil zal staan, en waarvan wij mensen slechts een minuscuul en onbeduidend onderdeeltje zijn. Is dat niet mooi en geruststellend? Dat het leven altijd door zal gaan, dat we mee mogen doen en we het alleen maar hoeven te ontvangen?

Tweelingen

Vissen heeft voor jou een boodschap die gaat over de manier waarop jij je plek inneemt in de wereld, tussen andere mensen in. Je zou je meer kunnen richten op de spirituele rol die je kunt spelen. Het gaat ook over je reputatie. Hoe vaak maak jij je geen zorgen over wat anderen over je denken? Dan zou je in de verleiding kunnen komen om daar invloed op uit te oefenen, door verhalen over jezelf de wereld in te helpen. Via social media bijvoorbeeld. In plaats van dat je authentiek blijft, verlies jij jezelf in het voortdurend oppoetsen van je plaatje voor de buitenwereld. Met Vissen is het belangrijk daar afstand van te nemen, de reis naar binnen te maken. Om alleen nog dat aan de buitenwereld te laten zien, dat echt overeenkomt met wie je bent. Meestal betekent dat: less is more. Meer afstand, jezelf meer op je binnenwereld richten, je minder laten meeslepen in de gekte van de buitenwereld. Hoewel dat even wennen kan zijn, een gevoel van stilte en leegte, zal je merken dat dit snel went en dat je meer innerlijke rust ervaart. Probeer het te zien als de schoonheid van saaiheid.

Kreeft

Voor jou vertegenwoordigt Vissen deze maand de wijsheid van de stilte. Silence is golden. Door minder te delen, minder te zeggen, kun je beter voelen welke boodschap de kosmos voor jou heeft. Je wilt anderen graag troost en hoop geven. Uitzicht op een positieve toekomst. Dat kun je ook, maar je moet eerst de innerlijke bron aanvullen waaruit je put. Door inspirerende boeken of documentaires, die jou voeden en je een groter perspectief laten zien. En als je dan klaar bent om iets te delen met de mensen om je heen, zal je veel dankbaarheid ontvangen omdat het anderen echt raakt. En dat kan omdat het afkomstig is van een plek van grote wijsheid, diep bij jou vanbinnen. Omdat je dingen zegt die echt van betekenis zijn. Je ontpopt je in maart eigenlijk een beetje als een lieve goeroe, of beter als een goeroe en oermoeder tegelijk. Vooral jonge mensen kunnen bij jou namelijk het begrip en de veiligheid vinden waar ze nu zo’n behoefte aan hebben. Je bent er verder goed in om de huidige crisis in een groter geheel te zien en dat te vertalen naar een visie. Probeer die te verwoorden.

Leeuw

De sterke aanwezigheid van Vissen kan voor jou voelen als een wat ongemakkelijke energie, omdat het je confronteert met diepe thema’s en de noodzaak naar binnen te gaan, terwijl jij juist zo’n behoefte hebt om te schitteren en te dansen. Nog meer inkeer? Waarom? Je kunt er wat opstandig van worden of proberen te ontkennen dat er iets aan de hand is.

Toch biedt deze periode je een kans om een stukje van de pijn te helen. Dat gaat het allerbeste langs de spirituele route. Een bezoek aan een lichtwerker, iemand die werkt met energie, kan je op weg helpen naar een leven van meer acceptatie en innerlijke vrede. Ook is het een mooie maand om naar het spirituele aspect van verslaving te kijken. Je hebt er vast wel één of zelfs meer. Gedrag waaraan je vast lijkt te zitten en waar je vanaf wilt, wat maar niet lijkt te lukken. Vissen is het teken dat verslaving vertegenwoordigt, maar Vissen begrijpt ook als geen ander teken hoe je innerlijk helemaal vrij kunt worden, door je leegte te vullen met de liefde van een hogere macht. Daar is nederigheid voor nodig, wat voor Leeuw even slikken kan zijn. Maar wat heb je te verliezen?

Maagd

Vissen is je natuurlijke tegenpool, waardoor je in deze periode sterk naar andere mensen wordt toegetrokken. Naar mensen die je een spirituele les willen leren. Dat kan een geliefde zijn, maar net zoveel iemand waarmee je steeds overhoop ligt. Of misschien juist wel dat laatste. Het is je opdracht om de verschillen met liefde te overbruggen. Om in de strijd de behoefte om te winnen los te laten en te accepteren dat de ander anders is. Dat is nogal een uitdaging, want als Maagd geloof je in feiten en in de waarheid. Dus als mensen zich verliezen in denkbeelden die volgens jou zweverig zijn, kun jij je enorm ergeren. Probeer toch om common ground te vinden. Probeer te zien dat achter die ‘zweverige’ ideeën veel kwetsbaarheid en/of ervaringen zitten waardoor mensen het vertrouwen in de ‘feiten’ zijn kwijtgeraakt. Dan helpt het niet om ze te bombarderen met nog meer feiten, maar is het beter om te kijken of er common ground is, door te vragen hoe ze zich voelen. Dan kun je van betekenis zijn op een manier die verder gaat dan je gewend bent. Waarbij je je op een spiritueel niveau met de ander kunt verbinden.

Weegschaal

Vissen heeft voor jou de boodschap van de spiritualiteit van het alledaagse. Zoals een monnik met liefde werkt in een kruidentuin, zo vind jij deze maand ook spiritualiteit in de kleine, praktische zaken. Mag natuurlijk ook een moestuin zijn. Of de verzorging van vissen, vogels of huisdieren. Maar op een of andere manier brengt het contact met levende wezens die jou nodig hebben je een gevoel van dankbaarheid en innerlijke rust. Een besef van jouw rol in het grote geheel. Als meester over het leven en tegelijk ook als dienaar van het leven. En dat kan je brengen tot een diepgevoeld respect voor de natuur. Het besef dat je meer wilt doen voor je omgeving. En dat dit al kan door kleine dingen te doen. Andere producten te kopen en vooral minder. Je zult beseffen dat je niet zoveel nodig hebt, en dat dit fijn is, omdat het je meer vrijheid geeft. Vissen helpt je om je los te maken van een al te knellende band met de materie. Er komt meer ruimte voor het vinden van geluk in zaken die ontastbaar zijn. De lentezon, de glimlach van je partner en nog veel meer.

Schorpioen

Door de natuurlijke affiniteit tussen Vissen en Schorpioen ga jij een heerlijke maand tegemoet, waarin je op verkenning gaat in de spirituele dimensie van je creativiteit. Klinkt verheven, en dat is het ook. Maar je zou kunnen beseffen dat alle creativiteit tot ons komt van buitenaf, van een ‘hogere vibratie’. Daarom heet het ook: inspiratie, van inspireren, de geest die in je komt. Als je dat beseft, hoef je niet meer zo hard je best te doen om origineel of bijzonder te zijn. Dan hoef je niet elke innerlijke steen om te draaien op zoek naar een verborgen schat. Je hoeft alleen maar je pen of penseel (of ander instrument) op papier te zetten en de boodschap te ontvangen die door jouw handen naar de wereld wil stromen. Dat is ware creativiteit en ware inspiratie. Als we die durven te ontvangen is er geen blokkade meer. Dan is ook de angst weg dat anderen je goede idee stelen, want een goed idee wordt toch wel geboren als de tijd rijp is. Dat geeft een enorme vrijheid bij het maken en lanceren van kunst of muziek. Eigenlijk bij alles wat je maar kunt creëren. Dan wordt het maken an sich puur plezier.

Boogschutter

De krachtige positie van Vissen in maart vraagt jou om de blik naar binnen te richten, naar de spirituele aspecten van je emotionele basis. Dat klinkt misschien cryptisch, maar het vraagt je om iets te overstijgen. Allereerst misschien iets in je jeugd of opvoeding en vervolgens jezelf, jij bent immers deels het resultaat van je jeugd. Misschien ben je al jaren boos op je ouders of koester je al heel lang verdriet over dingen die vroeger zijn gebeurd.

Vissen helpt je om het spirituele perspectief te kiezen, op te stijgen. Om je los te maken van de pijn, door naar alle kanten van het verhaal te kijken, door de ogen van alle betrokkenen. Dat kost moeite, dat kan zoeken zijn, maar als je hierin een stap kunt zetten, als je de navelstreng kunt doorknippen die jou verdrietig maakt, leidt dit tot een groter gevoel van vrijheid en meer veiligheid, je oprecht thuis voelen bij jezelf of liefde voelen voor je ouders zonder reserve. Dan kun je voortaan jeugdherinneringen koesteren zonder grauw randje. Niet de makkelijkste opdracht, maar wel een hele mooie. Neem er alle tijd voor die je nodig hebt.

Steenbok

Vissen nodigt je uit om contact te leggen op een spiritueel niveau en om de spirituele aspecten van communicatie te onderzoeken. Dat vind je als nuchtere Steenbok misschien wat zweverig klinken, maar je zult verbaasd zijn over jouw vermogen op dit gebied. Contact leggen op spiritueel niveau gaat bijvoorbeeld over het ontvangen van boodschappen terwijl je slaapt. Dat kan van overleden mensen zijn, maar ook van levende mensen. Op het spirituele niveau is geen leven of dood en kan de energie vrij stromen. Als je slaapt kun je daarvoor extra ontvankelijk zijn. Dus schrijf op, die dromen! De spirituele aspecten van communicatie gaan over de boodschap achter wat we zeggen. Daarin een soort zuiverheid weten te bereiken. Dat gaat natuurlijk over horen wat anderen zeggen: dus echt luisteren, bijvoorbeeld naar de noodkreet die verscholen zit achter iemands woede of geklaag. Maar het gaat vooral over de uitspraken die je doet: zijn de intenties waarmee je dingen zegt helemaal zuiver? Of zit er vaak een dubbele betekenis achter? Dat vraagt radicale eerlijkheid en zelfonderzoek. Soms zal de conclusie zijn dat je beter had kunnen zwijgen. En soms is de conclusie dat je iemand echt kunt bereiken. Als jij je woorden maar goed kiest: zacht, bescheiden en vol empathie.

Waterman

Voor jou landt een sterke Vissen-bezetting zoals in maart het geval is, rechtstreeks in je gevoel van eigenwaarde. En dan op een spiritueel niveau. Dat vraagt je om je los te maken van allerlei wereldse opvattingen over wat eigenwaarde inhoudt en diep naar binnen te gaan om te onderzoeken wat het voor jou betekent. Je kunt begrijpen dat het dan niet gaat over geld en succes, dat dit slechts magere symbolen zijn die voor je spirit geen enkele betekenis hebben. Het is tijd om jezelf fundamentele vragen te stellen. Waar ben ik mee bezig, is het wel zo belangrijk wat ik bijdraag aan de wereld? Ben ikzelf wel van belang? Doe ik ertoe? Ben ik goed genoeg? Of is het een grote façade? De antwoorden op deze vragen kunnen ongemakkelijk zijn. Daardoor kun je enorm aan jezelf gaan twijfelen. Toch is het de bedoeling om een positief antwoord te vinden. In het woord onvoorwaardelijk zit ook het woord waarde. Dat is geen toeval. Die twee hebben met elkaar te maken. Een gezond gevoel van eigenwaarde komt voort uit onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Dus niet een liefde die gebaseerd is op voorwaarden zoals geld of succes. Dat is je antwoord.

Vissen

Het is jouw maand, het is jouw feestje. Dus zeg het maar, wat staat er op je verlanglijstje? Misschien heb je dan de neiging om mooie wensen voor anderen uit te spreken en jezelf over te slaan. Je gunt anderen zoveel: gezondheid, geluk, rijkdom. Maar in maart mag je jezelf voorop stellen. Soms is dat spiritueel gezien namelijk hard nodig. Je eigen gezondheid, je eigen geluk en je eigen rijkdom vooropstellen, is een voorwaarde om aan anderen te kunnen blijven geven. Dus de belangrijkste vraag is misschien wel: wat is er nodig om je rijk, gelukkig, geliefd en gezond te (blijven) voelen? Heb je daar voldoende aandacht aan besteed in de afgelopen tijd? En wat kun je doen om dit te verbeteren? Je wordt nu op een spiritueel level geholpen om aan te sterken, bij te komen, je beter te voelen. Maak gebruik van het engeltje op je schouder dat jou sterrenkracht geeft. Belangrijk is wel om niet te vluchten in oppervlakkige goedmakertjes (drank, lekker eten, luieren) maar jezelf te confronteren: wat is goed voor mij op de lange termijn? Meditatie en yoga kunnen een poort zijn om je te helpen het antwoord op deze vraag te vinden.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen.

Wat kun je verwachten?

✓ Astrologisch advies op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, spiritualiteit en relaties

✓ Mind, body, soul en love-horoscopen van huisastroloog en expert Johanna Blok

✓ Ontdek je element, heersende planeet en temperament voor meer inzicht in jezelf

✓ Met reflectie-oefeningen, yogahoudingen, rituelen en meditaties afgestemd op jouw teken

 

Meld je nu aan en krijg een set Astrologiekaarten t.w.v. 9,95 cadeau.